Morrell, som tidligere har jobbet i Pentagon og BP, fikk et kort opphold i Hollywoods showbusiness. Det ble med under fire måneder i jobben som direktør for samfunns- og næringslivskontakt (corporate affairs) for underholdningsgiganten Walt Disney.

For det fikk han også klekkelig betalt.

Millionlønn – hver dag

Morrell begynte i jobben 24. januar i fjor. Som direktør for corporate affairs hadde han ansvar for kommunikasjon, selskapets retningslinjer på globalt plan og kontakt med myndighetene. Da han etter drøye tre måneder sluttet, sa han at jobben av flere grunner ikke var riktig for ham, ifølge Wall Street Journal.

Oppsigelsen kom samtidig som Disney var i klinsj med Florida-guvernør Ron DeSantis om en lov som skal begrense utdannelse om seksuell orientering og kjønnsidentitet i offentlige skoler. Disney fikk først kritikk for å ha ført en linje der man tok avstand fra å mene noe om betente saker som denne loven, men snudde senere. Etter at loven ble vedtatt, lovet Disney å kjempe for å få den opphevet, ifølge WSJ, som også omtaler den heftige lønnen.

For 70 ukedager i jobben fikk Morrell 8,37 millioner dollar i total kompensasjon, tilsvarende 83 millioner kroner. Eller rundt 1,2 millioner kroner hver eneste dag, om du vil.

Betalte for flytting

Wall Street Journal skriver videre at Disney betalte Morrell rundt 500.000 dollar (nesten fem millioner kroner) for å flytte familien hans til Los Angeles fra London. Morrell kom fra en tilsvarende stilling i det britiske oljeselskapet BP.

Da han sluttet i jobben, betalte Disney igjen 500.000 dollar for å flytte. I tillegg kjøpte Disney huset han hadde bodd i for 4,5 millioner dollar etter han hadde sluttet, ifølge innrapporteringer, skriver avisen.

Morrells fastlønn var på «bare» 489.500 dollar, mens startbonus var 2,75 millioner dollar. På toppen av det kom aksje- og opsjonstildelinger og annen kompensasjon på 5,1 millioner dollar for den totale 2022-kompensasjonen.

Den realiserte verdien av kompensasjonen for 2022 er imidlertid ventet å være to millioner dollar lavere på grunn av at noen resultatbaserte utbetalinger ikke ble opptjent på grunn av det korte arbeidsoppholdet, skriver Wall Street Journal, som viser til en kilde i Disney med kjennskap til saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.