Berkshire tok en ny posisjon i Barrick ved å kjøpe 20,9 millioner aksjer, eller 1,2 prosent av beholdningen i gruveselskapet fredag. Nåværende markedsverdi på oppkjøpet er 565 millioner dollar, om lag fem milliarder kroner, skriver Bloomberg.

At Warren Buffett nå satser i gullmarkedet, kommer nok overraskende på mange. Tidligere har milliardæren nemlig advart mot å investere i gull, fordi det ikke er produktivt nok. Men nå drar gullgruvene fordeler av stigende bull-priser som øker marginene, og dermed har gull blitt en mer attraktiv investering. Store gullgruveselskaper som Barrick og Newmont Corp. håper nå å lokke tilbake investorer som rømte sektoren for flere år siden, skriver Bloomberg.

Paulson & Co., som er drevet av milliardær og hedgefondsjef John Paulson, har også økt sine investeringer i Barrick.

Gruveselskapet steg over syv prosent i etterhandelen på Wall Street fredag.

Var skeptisk til gull

Warren Buffett har vært skeptisk til gull tidligere, men han har riktig nok satset tungt på andre metaller før. I 1997 kjøpte han 129,7 millioner unser av sølv, og mesteparten av dette kjøpte han for mindre enn seks dollar per unse og solgte det like etterpå.

– Jeg var sølvkongen der for en stund, sa han ni år senere.

Gullprisen til himmels

Hoppet i gullprisene har økt investorers vilje til å pumpe milliarder inn i industrien.

At gullprisen stiger under en økonomisk krise, er ikke uventet. Gull regnes som en trygg havn som investorene strømmer til når det stormer på finansmarkedene. Det som er uvanlig er derimot at gull og aksjer stiger samtidig.

Årsaken til den stigende gullprisen henger sammen med de ekstraordinære tiltakene myndighetene har satt inn og den høye offentlige pengebruken.

Prisen for et unse gull ligger akkurat nå på 1943,6 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.