Kontorselskapet Wework skal ifølge Reuters være under etterforskning av statsadvokaten i New York.

En av sakene statsadvokaten skal se på er om at Weworks grunnlegger og tidligere toppsjef Adam Neumann skal ha drevet ulovlig sammenblanding av selskapets og sine private økonomiske interesser.

Neumann skal ha kjøpt eiendommer som han skal ha leid ut til Wework, han skal ha lånt penger mot hans egne aksjer i selskapet og skal ha planlagt å kreve seks millioner dollar fra Wework for bruk av hans varemerkede ord «We» etter at selskapet endret navn til The We Company.

Bekrefter forespørsel

Reuters refererer til to kilder som skal ha kjennskap til saken. Selskapet skal ha bekreftet mandag at de er blitt kontaktet av statsadvokatens kontor.

– Vi har mottatt en forespørsel fra statsadvokaten i New York og samarbeider med dem om saken, skal en talsperson fra Wework ha kommentert til Reuters.

Adam Neumann, grunnlegger av kontorselskapet Wework. Ifølge Reuters etterforsker amerikanske myndigheter nå selskapet for blant annet anklager om at Neumann skal ha drevet innsidehandel.
Adam Neumann, grunnlegger av kontorselskapet Wework. Ifølge Reuters etterforsker amerikanske myndigheter nå selskapet for blant annet anklager om at Neumann skal ha drevet innsidehandel. (Foto: Mark Lennihan/AP/NTB Scanpix)

Feilslått børsnotering

I september gjorde kontorfellesskapselskapet Wework seg klar for børsnotering. Selskapet hadde sist hentet inn frisk kapital med en verdifastsettelse på 47 milliarder dollar. Internasjonale finansinstitusjoner mente verdien lå på inntil 110 milliarder dollar ved en børsnotering. Børsnoteringen stoppet imidlertid opp etter at investorene, blant dem japanske Softbank, ikke var villige til å akseptere verdien på 47 milliarder dollar. Det hele endte med at noteringen kollapset.

En ydmykende prosess

I september kommenterte Neumann til sine ansatte at prosessen har vært ydmykende.

– Dette har vært ydmykende. Jeg trodde jeg visste hvordan jeg skulle lede et privateid selskap, men jeg har fått tilbakemeldinger som viser at det er annerledes å lede et børsnotert selskap, sa Neumann i en webkast til ansatte, som ble lekket på sosiale medier.

Neumann fikk med seg over 15 milliarder kroner da han forlot selskapet.

Ifølge Reuters skal selskapet fredag holde et møte som skal forme veien videre for selskapet. Mandag meldte selskapet at minst 4000 personer ligger an til å miste jobben, og ifølge The New York Times kan så mange som 6000 ansatte måtte gå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.