Fjoråret var turbulent for filmselskapet WR Entertainment som nylig kom til forlik med gründer Ryan Wiik etter en langvarig konflikt.

Den betente konflikten var også dyr. Det ferske årsregnskapet viser at WR i fjor hadde kostnader på 16 millioner kroner, der 12 millioner kroner av disse var knyttet til konflikten.

All kranglingen har derimot ikke satt en stopper for ambisjonen om å produsere den første Morgan Kane-filmen.

Hentet 4,4 millioner

I en børsmelding tirsdag skriver selskapet at det har hentet inn 4,4 millioner kroner gjennom salg av i overkant av 14,6 millioner av dets aksjer til kurs 0,30 kroner. Den Merkur Market-noterte aksjen handles til kurs 0,32 kroner på Oslo Børs, ned 45 prosent det seneste året.

Nå legger selskapet konflikten bak seg, og filmrettighetene er fornyet for ytterligere fire år. WR trekker i årsrapporten frem at det vil gjøre det mulig å starte førproduksjon på både den første og andre filmen i tidsperioden. Avtalen inkluderer film- og tv-rettigheter, samt rettigheter til videospill og merchandise.

– Styret tror at selskapet har gode muligheter fremover. Morgan Kane er en fantastisk merkevare og populært litterært verk, heter det i årsrapporten.

Ga fra seg alle aksjene

Konflikten, som startet rundt en uenighet om hvem som skulle spille hovedrollen i selskapets planlagte Morgan Kane-filmer, ga opphav til en rekke søksmål.

Forliket som ble inngått betydde at stridsøksen ble begravd og at Ryan Wiik leverte tilbake alle sine rundt 18,8 millioner WR-aksjer til selskapet.(Vilkår)

Særegen suv
DS 7 Crossback er en helt fersk, fransk suv som gjør ting på sin egen måte.
01:53
Publisert: