XXL nedbemanner med 45 ansatte, tilsvarende rundt 20 prosent av de ansatte ved hovedkontoret og fellesfunksjoner i Norge.

Kuttene kommer som en følge av at sportsutstyrsselskapet vil justere kostnadene til de rådende markedsforholdene og salgsvolumene.

– Dette er ikke en lett beslutning å ta, og vi er takknemlige for den gode dialogen og forståelsen fra våre ansattes representanter, sier administrerende direktør Pål Wibe i en melding.

Kan bli kutt i nabolandene

Totalt har selskapet over 5500 ansatte i landene de opererer.

I Sverige skal XXL starte en formell prosess knyttet til potensielle oppsigelser av funksjoner ved hovedkontoret. I Finland innledes det også lignende prosesser, opplyses det.

Tvunget til å kutte kostnader

I slutten av april la XXL frem resultater for første kvartal. Selskapet endte med et resultat før skatt på minus 268 millioner kroner, mot et ventet underskudd på 167 millioner kroner. Dette er det største underskuddet XXL har hatt i et første kvartal noen gang.

Marginfall, store varelagre, overetablering i bransjen, manglende vinterføre og koronakrise er blant forklaringene som ligger bak XXLs nedtur de siste årene.

– Jeg vil uttrykke min takknemlighet til alle ansatte i XXL for innsatsen de har gjort og gjør gjennom disse utfordrende tidene, men markedsforholdene tvinger oss til å redusere kostnadsbasen vår, sier Pål Wibe.

– Vi tror det nye organisasjonsstrukturen vil legge grunnlaget for et sterkere og mer effektivt selskap i årene fremover, sier han.

I år har aksjekursen til XXL falt 33 prosent. Siden toppnoteringen i oktober 2016 har XXL falt 90 prosent på børs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.