Forrige uke var det IT-selskapet Evry som gikk inn i alle aksjeekspertenes portefølje. Denne uken velger de alle tre å beholde sine porteføljer uforandret. Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets forteller at de har gode kort på hånden.

– Porteføljen hadde en uke med solid avkastning så vi velger å beholde de aksjene vi har, sier Harper.

– Hva i deres portefølje ga mest avkastning?

– Yara var opp 5,9 prosent. Yara har vært forholdsvis svak hittil i år, men de rapporterte solide tall forrige uke, så jeg tror det er flere som har begynt å se på aksjen igjen. Nest best var BW Offshore som gikk opp 4,1 prosent fra forrige uke, sier Harper.

Han forteller at avkastningen har vært jevnt fordelt i porteføljen, med unntak av to aksjer som ikke gjorde det bedre enn markedet. De to aksjene han henviser til er Borregaard som gikk opp 1,4 prosent og Evry som gikk litt i minus.

– Men det tror jeg er en kortsiktig effekt fordi Evry var litt overkjøpt etter bra andrekvartals tall.

Alexander Larstedt Lager, porteføljeforvalter i Arctic Fund Management, mener selskapet Elkem enkelt kan øke produksjonen, forrige uke var det dette selskapet som ga mest avkastning i porteføljen.
Alexander Larstedt Lager, porteføljeforvalter i Arctic Fund Management, mener selskapet Elkem enkelt kan øke produksjonen, forrige uke var det dette selskapet som ga mest avkastning i porteføljen. (Foto: Gunnar Blöndal)

«Undervurderer Elkem»

Alexander Larstedt Lager i Artic Fund Management forteller at Elkem ga mest avkastning forrige uke. Bakgrunnen for veksten er sterke resultater fra silikonvirksomheten til det tyske selskapet Wacker.

– Vi fastholder vårt syn om at konsensus undervurderer Elkem sitt løpende driftsresultat. Vi tror selskapet enkelt kan øke produksjonen ved sitt Xinghou silikonverk i Kina, fra 240.000 tonn til 300.000 tonn. Vi tror også at konsensus overvurderer selskapets rentekostnader og skattesats. Elkem-aksjen er lavt priset, på litt over seks ganger løpende inntjening. Sterke resultater for 2018 vil bety et høyt utbytte, selskapet betaler ut 30 til 50 prosent av sitt nettoresultat og har allerede gjeldsgrad under sin interne målsetning, skriver Lager i en mail til DN.

Bank Norwegian til topps

– Vi gjør ingen endringer denne uken og beholder vår relativt store eksponering mot strammere oljemarked og økte investeringer fra oljeselskapene via Subsea 7 og Spectrum. Med støtte i verdsettelsen av Golden Ocean, og at truslene om handelskrig har avtatt noe den siste tiden med samtaler mellom i hvert fall EU og USA, syntes vi aksjen fortsatt fremstår som attraktiv, skriver Petter Kongslie i DNB Markets i en mail til DN.

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets er i likhet med de to andre aksjeekspertene i DNs porteføljekonkurranse godt fornøyd med forrige ukes aksjer.
Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets er i likhet med de to andre aksjeekspertene i DNs porteføljekonkurranse godt fornøyd med forrige ukes aksjer. (Foto: Johannes)

Aksjeanalytikeren tror Gjensidige vil gi mer fremover.

– Gjensidige var et veddemål på at det var en overreaksjon på effekten av været ved andre kvartals presentasjonen og vi tror fortsatt det bør være mer å gå på når aksjen handles til 5,5-seks prosent direkteavkastning.

Det samme kan sies for Norwegian, mener Kongslie.

– Norwegian Air Shuttle og Bank Norwegian faller litt under samme paraply ved at vi fortsatt tror at flyselskapet blir solgt på grunn av svak drift, selv om det begynner å drøye litt i tid, og at det vil være positivt for banken.

Han mener aksjen er billig, med en høy avkastning på egenkapitalen. Han er derfor komfortabel med å eie aksjen uavhengig av et eventuelt salg av fly-aksjen.

– Avtalen som ble inngått mellom flyselskapet og banken nylig mener vi var et steg på veien for å klargjøre for salg.

Størst avkastning for DNB Markets var det Norwegian Finans Holdning som ga med en avkastning på 5,1 prosent.(Vilkår)

I natt kom regnet: Men denne bonden tør bare å håpe
Natt til søndag fikk bonde Bård Alm på Hadeland mer regn enn han har fått til sammen siden 17. mai. Nå håper han alt vil snu.
02:01
Publisert: