Kunstgjødselgiganten Yara leverte et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 424 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette er en økning fra 312 millioner dollar i samme kvartal året før. Ifølge estimater innhentet blant 14 analytikere var det på forhånd ventet at Yara ville levere et driftsresultat på 420 millioner dollar.

Overgikk analytikerne

I tredje kvartal skuffet Yara markedet stort ved å levere et driftsresultat før avskrivinger på 427 millioner dollar. Samtidig varslet selskapet at det ville bli en tøff vinter på kostnadssiden, særlig på grunn av høyere gasspriser i Europa.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 3,46 milliarder dollar for industrigiganten, en økning fra 2,94 milliarder dollar i samme kvartal året før. Analytikerne hadde på forhånd ventet at gjødselselskapet ville omsette for 3,25 milliarder dollar.

Sur vinter for Yara-aksjen

Yara-aksjen falt markant etter fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal i midten av oktober. Siden kurstoppen litt tidligere den måneden har gjødsel-aksjen falt over 13 prosent frem til i dag.

I starten av fjerde kvartal, tidlig i oktober, inngikk Yara en avtale som øker selskapets eksponering i Brasil. Gjødselgiganten kjøper ut minoritetsinteressene i fosfatprosjektet Galvani Indústria i Brasil fra Galvani-familien.

Totale leveranser av gjødsel i tredje kvartal var ni prosent høyere sammenlignet med et år tidligere. Dette skyldtes ifølge Yara oppkjøpet av anlegget Babrala i India og Cubatão-oppkjøpet i Brasil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!

EU-presidenten: -Et eget sted i helvete for dem som gikk inn for brexit
Reaksjonene lot ikke vente på seg.
01:59
Publisert: