- I lys av den krevende situasjonen globalt og Covid-19-viruset, har Yaras ledelse besluttet for andre år på rad å avstå fra lønnsøkninger i 2020, står det i årsrapporten til gjødsel- og kjemikalieselskapet Yara.

Myndighetenes tiltak for å hindre smittespredning har resultert i stor uro på verdensmarkedene, samt et stort antall permitteringer i en rekke bransjer verden over.

Venter på stabilisering før utbetaling

I rapporten melder selskapet også om at ledelsens intensivordninger, som normalt blir utbetalt i april, vil bli fryst inntil videre.

Hvorvidt bonuser vil bli utbetalt, vil bli avgjort når den makroøkonomiske situasjonen er stabilisert, står det i rapporten.

Over åtte millioner i lønn

I 2019 hadde administrerende direktør, Svein Tore Holsether, en lønn på 8.1 millioner kroner. Hans insentivutbetaling er på 3.7 millioner kroner, men denne blir fryst inntil videre.

Konserndirektør med ansvar for Yara Brasil, Lair Hanzen, hadde en lønn på 5.5 millioner kroner, og er den nest høyest betalte i Yara-konsernet.

Krisestab

Selskapet, som er en av verdens største gjødselsprodusenter, har nå etablert et kriseteam som rapporterer direkte til toppsjef Svein Tore Holsether.

- Selskapet prioriterer først og fremst sikkerheten til våre ansatte, naboer, leverandører, partnere og samfunnet som en helhet, skriver Yara.

Koronautbruddet har for øyeblikket hatt en begrenset påvirkning på Yaras virksomhet. Situasjonen kan derimot raskt endre seg med tanke på operasjonell stab og utfordringer knyttet til logistikk, nevnes det i rapporten.

Selskapet har omtrent 16.000 ansatte og drift i over 60 land. I 2019 hadde Yara en omsetning på 12.9 milliarder dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.