Tidjane Thiam, sjefen i Credit Suisse, fikk ifølge Bloomberg lønninger og bonuser på 11,9 millioner sveitsiske franc, som tilsvarer om lag 101 millioner kroner, i fjor.

Sammen med resten av toppledelsen foreslår Thiam å si fra seg 40 prosent av de kortsiktige bonusene gitt for 2016 og gjøre det tilsvarende for den foreslått bonusen for 2017. Samtidig forslår de at godtgjørelser skal ligge på samme nivå som 2015 og 2016, og ikke en økning som tidligere foreslått, ifølge en pressemelding fredag fra Credit Suisse.

– Min høyeste prioritet er å gjennomføre den pågående snuoperasjonen i Credit Suisse. Jeg håper at denne beslutningen vil lette på noen av de bekymringene som noen av aksjonærene har uttrykt og at det vil la styret få rette fokus mot oppgavene vi har, skriver Thiam i fredagens brev til aksjonærene. 

665 millioner kroner i samlede bonuser

Meldingen kommer etter at flere selskaper som gir råd til investorer alle har foreslått å stemme ned forslaget om å betale 26 millioner sveitsiske franc (222 millioner kroner) i kortsiktige bonuser og 52 millioner sveitsiske franc (443 millioner kroner) i langsiktige bonuser til bankens ledelse i 2017.

På bankens generalforsamling 29. april 2016 ble det vedtatt kortsiktige bonuser på 34,6 millioner sveitsiske franc og langsiktige bonuser på 49 millioner sveitsiske franc. I tillegg ble det vedtatt en fast godtgjørelse på 33 millioner sveitsiske franc.

Det er de kortsiktige bonusene vedtatt for 2016 og foreslått for 2017 som ledelsen nå vil kutte, i tillegg til å fryse den faste godtgjørelsen på 2016-nivå.

Statens pensjonsfond utland, Oljefondet, var med 4,93 prosent av aksjene nest største aksjonær i Credit Suisse ved utgangen av 2016. Banken var sannsynligvis den største aksjonærene da lønnen ble behandlet i 2016. Ifølge Oljefondets egen nettside stemte det for alle lønn- og bonusforslagene ifjor. 

Kommunikasjonssjef Thomas Sevang i Oljefondet ønsker ikke uttale seg om det var riktig å stemme for bonusene. 

– Vi gir ingen kommentar om enkeltstående selskap, sier Sevang til DN.

Gikk på solide tap i 2016

Credit Suisse har de siste to årene gått med store underskudd. I 2015 var nettoresultatet etter skatt og utlånstap på minus 2958 millioner sveitsiske franc og i 2016 var dette bare redusert til minus 2713 millioner sveitsiske franc. 

Rådgiverselskapet Institutional Shareholder Services mener ifølge nyhetsbyrået Bloomberg at toppledernes lønninger er for høye med tanke på at selskapet har levert så svake resultater to år på rad. 

Credit Suisse-aksjen falt 33 prosent i 2016. Under ledelse av Tidjane Thiam har banken reorganisert driften og nedprioritert investeringsbankvirksomheten for å frigjøre kapital til formuesforvaltning.

I fjor kuttet banken 7.200 stillinger og planlegger å kutte ytterligere flere tusen i år.

I tillegg etterforskes 55.000 utenlandske kunder hos Credit Suisse, mistenkt for å ha skjult millioner av euro hos den sveitsiske storbanken. 

Skal starte dialog om avlønning

Forrige uke publiserte Oljefondet et posisjonsnotat hvor det redegjør for sitt syn på avlønning av administrerende direktører. 

«Som global investor er vi opptatt av at administrerende direktør avlønnes på en måte som skaper verdier for selskapet og aksjonærene», skriver Oljefondet i notatet. 

Oljefondets nye lønnspolitikk er en dreining fra den praksisen Oljefondet tidligere har hatt. Høsten 2015 undersøkte Dagens Næringsliv hvordan fondet faktisk stemte når lønnspakkene til de 100 best betalte amerikanske toppsjefene ble klubbet gjennom på generalforsamlingene. Fondet stemte da ja til 71 av 78 lønn- og bonuspakker, eller i 91 prosent av tilfellene.

– Vi signaliserer at vi forventer en endring i måten godtgjørelse er satt opp. Over tid forventer vi at langvarige incentivprogrammer (LTIP, long-term incentive plans) fases ut, særlig når nye sjefer ansettes, sa Oljefondets sjef Yngve Slyngstad til Financial Times forrige uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.