Meldingen ble sendt på intranettet til Norges Bank onsdag kveld.

Det var VG som først omtalte meldingen. Han skriver at han har sviktet organisasjonskulturen og svekket omdømmet til Oljefondet.

«Man kan forsøke å rettferdiggjøre bruken av privatfly med spart reisetid. Men ikke egentlig. (...) Det var mangel på god dømmekraft og et klassisk eksempel på hvordan man ikke er profesjonell, på tross av alle mine år med erfaring og forsiktighet», skriver Slyngstad i meldingen til kollegene.

«Jeg vet at dere alle følger de veldig strenge etterlevelsesreglene», står det videre.

Lørdag skrev VG om påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangens «drømmeseminar» til USA. Slyngstad var en av gjestene som fikk påspandert privatfly, hotell, mat og intimkonsert med Sting. I etterkant av avsløringen har Norges Bank varslet at de tar regningen for Slyngstad.

Dette er flyet som fløy en rekke samfunnstopper over Atlanterhavet til Nicolai Tangens seminar på Wharton Business School i Philadelphia i november i fjor.
Dette er flyet som fløy en rekke samfunnstopper over Atlanterhavet til Nicolai Tangens seminar på Wharton Business School i Philadelphia i november i fjor. (Foto: Crystal Skye)

Onsdag la Nicolai Tangen frem fullt regnskap for turen til USA. Ifølge DNs beregninger kostet det hele drøye 28 millioner kroner, fordelt på 150 deltagere. En av kostnadene var et spesialbygd Boeing 777-fly, som en rekke av deltagerne ble flydd inn med.

Slyngstad tok privatflyet på returen til Oslo.

«Når det gjelder min egen opptreden, så dummet jeg meg skikkelig ut.», skriver Slyngstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.