Dramaet om hva som vil skje med videoappen Tiktok og dets amerikanske gren er stadig usikkert. Mandag ble det meldt at kinesiske Bytedance, selskapet bak den populære videoappen, aksepterer et bud fra Oracle om å inngå et samarbeid om driften kontra et direkte oppkjøp. Det betyr derimot ikke at Tiktok er ute av stormen, da det fremdeles er usikkert om amerikanske myndigheter vil godkjenne et samarbeid kontra et oppkjøp av virksomheten.

Nå melder Youtube at selskapet lanserer funksjonen «Shorts», en funksjon som lar brukere dele korte videosnutter ikke så ulikt Tiktok.

Facebooks Instagram lanserte på sin side sin Tiktok-klone «Reels» i august, som har samme funksjon og er ventet å bli en direkte konkurrent til Youtube og Bytedances satsinger.

Ultimatum

Donald Trump ga i begynnelsen av august Bytedance en frist på 45 dager på å inngå en avtale på salg av videoappen Tiktoks amerikanske virksomhet og overføre amerikanske brukerdata til amerikanske dataservere. Ellers vil ikke selskapet få lov til å operere i USA.

Det er fremdeles usikkert om den amerikanske presidenten Donald Trump vil godkjenne samarbeidet mellom Oracle og Bytedance. Trump ga Bytedance et ultimatum om å selge sin amerikanske virksomhet med grunnlag i at amerikanske myndigheter mistenker at Kina bruker appen for spionasjevirksomhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.