Videoappselskapet Zoom Video Communications, som har inntatt hjemmekontorer over hele verden under koronapandemien, la frem kvartalsresultater mandag kveld i USA og slo alle prognoser og forventninger.

Det var ventet solide resultater etter at selskapet selv oppjusterte prognosene på forsommeren, noe som gjenspeilet seg i aksjen, som er notert på Nasdaq-børsen i New York. Mandag steg aksjekursen 8,63 prosent, til sitt desidert høyeste nivå noensinne.

Prognosene ble imidlertid slått ned i støvlene.

Vekst på 355 prosent

Konsensus lå på en omsetning på 500,5 millioner dollar. Kvartalet endte på 663,5 millioner dollar – en omsetningsvekst på 355 prosent sammenlignet med i fjor. I foregående kvartal var omsetningsveksten på 169 prosent.

Nye kunder sto for 81 prosent av omsetningsveksten. Resultat før skatt kom inn på 186 millioner dollar. For ett år siden var overskuddet på 5,5 millioner dollar.

Aksjekursen gjorde et hopp i etterhandelen og steg med 22,7 prosent. Dette økte også formuen til grunnlegger Eric Yuan med 4,2 milliarder dollar i løpet av kveldstimene mandag til totalt over 20 milliarder dollar.

Børsverdien på selskapet har passert 91 milliarder dollar. Den 92 år gamle Hongkong-investoren Li Ka-shing var blant de første investorene i Zoom og sitter på aksjer verdt over ti milliarder dollar.

Oppjusterte

I kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet venter et resultat på 2,40 til 2,47 dollar per aksje for hele 2021, med en omsetning på 2,37 til 2,39 milliarder dollar. Dette er kraftig opp fra analytikernes konsensus, som la seg på et resultat på 1,30 dollar per aksje, med 1,81 milliarder dollar i omsetning, ifølge CNBC.

Forrige gang selskapet selv slapp en guiding for 2021, ventet det et resultat på 1,21 til 1,29 dollar per aksje, etter en omsetning på 1,78 til 1,80 milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.