- Jeg kan bekrefte at hytten er solgt og at vi er fornøyd, sier Arne Pålgardhaugen til DN.no.

Hyttepalasset på Kikut hadde en prislapp på 24 millioner kroner, og har vært den dyreste fjellhytta til salgs på det åpne markedet.

Men eiendomsutvikleren som har tjent seg søkkrik på Geilo Fjellandsby, vil ikke si hva den ble solgt for

- Nei, men det er klart at det ligger i kortene at vi ikke fikk prisforlangende, så kjøperen har gjort en god handel, sier Pålgardhaugen.

Luksus "midt" i løypen
Den 450 kvadratmeter store hytten har dobbel garasje, jordvarme, peisestue, bibliotek, egen spaavdeling, stor stue og en egen gjestehytte tilknyttet.

Og selvsagt ligger den plassert slik at man både har den bortimot beste utsikten og solforholdene som er å oppdrive på Geilo. Hytten tilhører Geilo Fjellandsby over 1000 m.o.h, og her fra kan man gli på slalåmski eller snowboard rett ut og inn fra hytten til alpinbakken i Vestlia.

Pålgardhaugen tror ikke dette blir siste hytten som selges med "rabatt". For selv om det siste halve året har blitt betydelig større interesse for fjellhytter igjen, sitter budene fortsatt langt inne - av flere grunner.

- Det vi ser er at mange av dem som ønsker å kjøpe, og som har gode jobber og ordnet økonomi, fortsatt sliter med å få finansiering i banken. Så er det andre som har hytte i området som er interessert, men som ikke har hatt mulighet til å legge den gamle ut på markedet på grunn av at man må ha eid den i fem år av skattehensyn, sier megleren.

- Ikke bare å poppe opp overalt
Tiden for rådyre millionhytter i fjellet er ikke forbi tror han - men hyttebonanza som den vi hadde blir det ikke snakk om på en stund.

- Jeg tror vi får oppleve høye priser igjen, men lærdommen er at man ikke lenger bare kan poppe opp med prosjekter over alt Det er slutt på de tidene der utbyggere kunne sette opp et leilighetsbygg nesten uansett hvor det var hen. Jeg tror kundene i fremtiden vil være veldig bevisst på hva som er utenfor døren - som natur og intrastruktur, sier Pålgardhaugen.

Den nye eieren av Solsyn-hytten har kanskje gjort et varp i forhold til prisforlangende. Men på regningen må han plusse på utgifter til kjøkken- og baderomsinnredning - som ikke følger med fordi kjøpere av slike hytter ofte har spesielle ønsker.

- Men han kan bygge mange bad for det han sparte i forhold til prisantydningen, ler Arne Pålgardhaugen.

Les også: Hytte til 24 millioner - men mangler bad og kjøkken

- Antyder du at prisavslaget er såpass stort at dere gikk med tap?

- Det får vi se når regnestykket blir gjort opp. Vi har solgt for det markedet har vært villig til å betale. Men vi driver langsiktig, og er avhengig av at det skal være aktivitet og kontinuitet i området. Vi har fått med oss de gode tidene, og må være med på nedturen også. Vi skal være godt posisjonert og rustet når det løsner igjen, så får vi se når det skjer, sier han.

Les også: Hytteprisene mot nytt rekordnivå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.