LG Optimus 4X HD er en smarttelefon i den øvre enden av skalaen. Den har en stor skjerm på 4,7 tommer og en kraftig firekjerners prosessor med inntil 1,5 GHz ytelse. Dette gjør den til en skikkelig kraftplugg på papiret, og våre målinger viser også at den er den raskeste telefonen vi har testet hittil i år. Men er dette bare en telefon for entusiaster eller har LG også klart å lage en god nok brukeropplevelse til at alle vil like telefonen?

Design
Man legger fort merke til at Optimus 4X skiller seg litt fra konkurrentene. Den har en blank kant rundt fronten og en bakside med mer tekstur enn man er vant til.

Den store skjermen er skarp og fin, men imponerer ikke når det gjelder lysstyrke og lesbarhet i dagslys.

Nederst på fronten er det tre funksjonsknapper, hjem, tilbake og meny. Disse er optiske, som vil si at de ikke presses ned, men reagerer på berøring. Når man berører dem, tennes et lys som man kan få til å lyse en stund etter at man har trykket. Personlig trenger jeg bare et slikt lys før jeg trykker, så sånn sett hadde det vært bedre om knappene vistes også uten lys, noe de ikke gjør.

 

Brukeropplevelse
Det er kjekt å bruke en såpass kraftig telefon. Alt skjer uten ventetid og man kan se video og laste dokumenter uten å bli irritert på at bevegelsene hakker. Men den høye ytelsen resulterer også i høy varmeutvikling, som kan være ubehagelig. Spesielt ved spill er dette et problem, også når spillet i seg selv ikke er særlig avansert.

Selve systemet til LG er brukervennlig nok i seg selv og står ikke tilbake for konkurrentene. Men bedriftsbrukere vil nok merke at e-postprogrammet og kalenderen ikke helt har den flyten og funksjonaliteten man ønsker.

 

Multimedia
Det sitter et godt kamera på åtte megapiksler i Optimus 4X. Det tar skarpe og gode bilder, men vår testenhet hadde litt problemer med autofokusen. Denne fungerte langt dårligere enn hos konkurrentene. Hvilke funksjoner som er slått på vises med ikoner på skjermen, men man kan ikke trykke på ikonene for å endre status. Da må man gå via menyknappen først. Å ha direkte tilgang til ikonene på skjermen hadde vært langt raskere.

Det går veldig greit å vise film på denne telefonen, både skjermen og ytelsen er jo helt i toppsjiktet.

Musikken blir litt ullen om man ikke laster ned et program for lydjustering (equalizer). Noe som for øvrig burde vært standard fra alle mobilprodusenter i dag. Telefonen er jo blitt vår foretrukne musikkspiller.

 

Konklusjon
LG Optimus 4X HD er en telefon for entusiastene. Den passer nok godt til de som liker å gjøre egne endringer langt inn i kjernen og få maks ytelse tilbake. For bedriftsbrukere som vil ha et arbeidsverktøy passer den ikke like godt. Og er du avhengig av god batteriytelse bør du rett og slett se videre.

Følg vår mobiltester på Twitter:

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: