Raad, som har over 200.000 følgere på Instagram, har i flere år vært blant Norges fremste bloggere og er kjent for å skrive om sminke, klær og livet generelt.

Regnskapet til Isabel Raad as viser at det er en innbringende jobb.

Selskapet omsatte i 2018 for 2,7 millioner kroner, med et resultat før skatt på 1,9 millioner.

Startet nytt firma

I tillegg til at hun tok ut lønn på 580.000 kroner, bevilget Raad seg et utbytte på 1,2 millioner kroner fra selskapet, fremgår det av årsregnskapet. Resultatet etter skatt endte på 1,4 millioner kroner.

Raad eier 100 prosent av Isabel Raad as. Hun eier også et annet selskap – Ivorie as – som ble startet i februar i år. Det er startet i selskapskategorien «internetthandel med tekstiler, utstyrsvarer, klær, skotøy, reiseeffekter og lærvarer» i Brønnøysundregistrene.

Et søk på bloggen hennes, viser at Raad den siste uken har publisert ni innlegg. Seks av dem har vært merket «reklame» fra netthandelbutikken Nelly. Kun to av innleggene er ikke sponset.

Fra «Paradise» til bokutgivelse

Raad, som vokste opp på Randaberg like ved Stavanger, ble for alvor kjent da hun deltok i TV3-programmet «Paradise Hotel» i 2015.

I 2018 havnet hun i krangel med tidligere fotballspiller og nåværende VGTV-profil Mads Hansen, som gjorde narr av Raads åpenhet på sosiale medier om at hun tidligere har gjort plastiske inngrep.

Senere samme år ga Raad ut sin første bok, «Shirog – jenta jeg en gang var», som handlet om hennes tøffe oppvekst. Boken solgte ut det første opplaget på 10.000 eksemplarer før den i det hele tatt var kommet i butikkene.

– Jeg vet selv hvor sykt alene og rar jeg følte meg som liten, for det er jo veldig tabu å snakke om barnevern og fosterhjem og sånt. Jeg vet det er veldig mange barn som lever slik som jeg gjorde, så jeg vil hjelpe og inspirere, sa Raad til NRK i desember i fjor.

Raad har ikke besvart DNs henvendelse mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.