Birgitte Feginn Angelil (50) tar over stillingen som leder i design-, teknologi- og kommunikasjonsselskapet Creuna Norge etter Torstein Harildstad, som fortsetter som konsernsjef.

– Selv om vi sannsynligvis legger bak oss et år med røde tall, er vi veldig klare for vekst, sier Angelil.

Angelil er nest største eier i Creuna med ti prosent gjennom Eltek Holding, og Birgitte Feginn Angelil har selv representert familieselskapet i Creuna-styret de siste årene.

Eltek Holding er eid av Angelils mann, investor Morten Angelil (52). Største eier i Creuna er Fritz Rieber (55) gjennom Atlantis Vest.

Birgitte Feginn Angelil hadde jobbet i Creuna i en årrekke før hun rykket opp i styret for tre år siden.

Hun trer nå tilbake fra vervet som styremedlem for å bruke erfaringen sin som daglig leder.

Minus i to år

Selskapet har ifølge Angelil 116 ansatte i Norge. På nettsiden opplyses at det til sammen jobber 350 på kontorene i Norge, Sverige, Danmark og Finland innen fagfeltene design, teknologi og kommunikasjon.

I 2017 hadde Creuna as en omsetning på 180 millioner kroner, og de siste to årene har selskapet hatt negative resultater på to-tre millioner kroner.

– Creuna har ikke vært noen gullgruve i det siste, hva skal du gjøre med selskapet?

– Markedet har vært i stor endring, der blant annet de fire store konsulenthusene er på vei inn. Vi har jobbet med å bygge strukturkapital, som handler om metode, kunderelasjonssystemer og hr-system – for å nevne noe, og med å spisse leveransene våre til markedets behov. Vi har også kjøpt et rådgivningsselskap, Kobra, tidligere i år for å styrke oss på rådgivning, som er i kjernen av det vi skal levere. Vi jobber mye med rekruttering og talentutvikling, sier Angelil, som tidligere var direktør for salg og forretningsutvikling i selskapet hun nå skal lede i Norge.

Torstein Harildstad overtok som konsernsjef i Creuna etter Arne Hjeltnes, som forlot selskapet i 2016 etter ni år som toppsjef.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: