– Jeg sliter med å forstå logikken i GIGs anke. Først prøvde selskapet å få hele saken avvist. De tapte både i tingretten og lagmannsretten. Deretter ble anken til høyesterett avvist. Da saken omsider kom opp i Bergen tingrett, tapte selskapet på alle punkter, og ble i tillegg dømt til å betale alle saksomkostninger, sier Hallvard Flatland.

Rett før jul tapte gamblingselskapet Gaming Innovation Group (GIG) striden med tv-personligheten Hallvard Flatland i Bergen tingrett.

Flatland mente han hadde inngått en muntlig avtale med selskapet om at han skulle få 3,4 millioner aksjer i GIG, mot at han stilte seg til disposisjon for styreverv og annet arbeid.

GIG nektet for at de hadde inngått en avtale med Flatland, men ble ikke trodd i retten. Dermed måtte selskapet overføre aksjer verdt ni millioner kroner da dommen falt i desember.

Nå anker selskapet dommen til lagmannsretten.

– Alt dette har kostet selskapets aksjonærer flere millioner kroner. Hadde de tatt en telefon til meg og bedt om et møte for å diskutere en fornuftig løsning for begge parter, hadde vi garantert løst saken i minnelighet. GIG opererer i en bransje med et frynsete rykte i Norge, og en sak som dette bedrer ikke selskapets omdømme, sier Flatland.

«Får si hva han vil»

Styreleder Helge Nielsen i GIG bekrefter at de har sendt inn anken, men vil ikke kommentere Flatlands uttalelser.

– Han får si hva han vil, sier Nielsen.

Da dommen falt var han sterkt kritisk til rettens vurdering.

– Jeg kan ikke se annet enn at vi kommer til å anke denne saken. Dommen er direkte feil, vi har aldri inngått noen avtale med Flatland, sa Nielsen.

Selskapets advokat, Fredrik Gisholt i Wikborg Rein, vil heller ikke kommentere Flatlands uttalelser.

– Vi anker dommen fordi den er uriktig, og fordi vi tror en realitetsvurdering i lagmannsretten vil ende opp i et annet resultat.

Notatblokk-bevis

Da partene møttes i retten var de kun enige om én ting: de hadde vært i forhandlinger. Hva som skjedde på et møte i Bergen i 2014 var de derimot helt uenige om.

Flatland mente de hadde inngått en muntlig avtale, og fortalte at han så for seg en «John Carew-rolle» i selskapet som innebar at han skulle fronte selskapets tjenester i Norge.

Som bevis la han frem notatblokken sin med en rekke stikkord fra møtet. GIG bekreftet at de var i samtaler med programlederen, men at forhandlingene strandet.

Til slutt var det Flatland som kom seirende ut, før saken skal prøves på nytt.

I mellomtiden har verdien på GIG-aksjene falt med 25 prosent, og er etter dagens kurs verdt rundt seks millioner kroner. På sitt meste har de vært oppe i nærmere 20 millioner kroner.

Aksjen handles torsdag ettermiddag til 19 kroner på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til 1,7 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette vil Nasdaq-sjefen gjøre med bygningen om de får kjøpe Oslo Børs
01:16
Publisert: