– Vi ser at kundene kommer tilbake, noe som sier at vi klarer å knekke koden for å fange lesernes oppmerksomhet, pakket inn i en kontekst som gir interesse for kommersielt innhold, sier vikarierende daglig leder Jill Iren Molland i Brand Studio.

I 2016 hadde Brand Studio, som leverer innholdsmarkedsføring for Schibsteds abonnementsaviser og E24, en omsetning på 17 millioner kroner. Året etter var samme tall 43 millioner, en økning på over 150 prosent.

Innholdsmarkedsføring er kommersielt innhold fra annonsører, levert i en form som ofte minner om redaksjonelt innhold. Denne typen innhold skal imidlertid merkes som kommersielt innhold.

Molland forteller at økningen i omsetning skyldes at selskapet nå blir tatt med tidligere i beslutningsprosessen enn før, og at de blir sett på som gode rådgivere inn mot byrå og kunde.

– Kampanjene får derfor stadig høyere budsjetter til innholdsmarkedsføring, sier hun.

I 2016 hadde Brand Studio et driftsresultat på 4,8 millioner kroner, som økte til 12,7 millioner i 2017. Selskapet er et internt Schibsted-foretak, og oppgir ikke resultater utover dette.

Hjelper på tøffere tider

De fire abonnementsavisene, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen, har slitt med fallende inntekter de siste årene, blant annet som en følge av annonsesvikten for printmedier.

Ingen av de andre Schibsted-­avisene i Norge, altså Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, klarte omsetningsvekst i 2017, viser regnskapene til hver av avisene.

I 2017 hadde avisene en omsetning på 4028 millioner kroner, ned fra 4163,5 millioner i 2016.

Brand Studio bidrar imidlertid til å bremse omsetningsfallet i Schibsteds mediedivisjon noe.

I 2018 sikter selskapet seg inn på en omsetning på over 60 millioner. Molland forteller at dette er basert på innsalget de allerede har gjort utover året.

– Det er viktig å ha kostnadskontroll, men også å investere for å være konkurransedyktige i fremtiden, sier Molland.

Mens selskapet hadde tre ansatte i 2015, er tallet nå blitt 19. Molland sier at mens noe av innholdet er blitt outsourcet, ønsker de at det meste skjer «in-house».

– Så må vi vurdere om vi skal ansette flere; vi vil ikke ansette for å ansette. Det må vi ta en vurdering på. Bemanning samt utvikling er jo våre største kostnader. Vi må stadig utvikle produktene og følge med i markedet på internasjonale og nasjonale konkurrenter. Klarer vi dette, har vi også en god fremtid i møte.

VG Partnerstudio økte også

Brand Studio har ansvaret for innholdsmarkedsføringen for alle Schibsted-avisene i Norge, med unntak av VG. Der er det VG Partnerstudio som har ansvaret.

Selskapet, som lager innholdsmarkedsføring på VGs plattform for annonsører, økte omsetningen, driftsresultatet og resultatet før skatt fra 2016 til 2017 – og omsatte i 2017 for 73 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyde. Vi hadde budsjettert med 50 prosent vekst i omsetning, og klarte 65 prosent. Vi hadde en ambisjon om at vi skal utgjøre en forskjell for VG, og da setter man ikke forsiktige mål. Vi er glade for å overlevere på forventningene, sa Jonas Ibsen Brynildsrud, daglig leder i VG Partnerstudio, til DN nylig.

Samlet sett omsatte innholdsmarkedsføringsbyråene i Schibsted-systemet derfor for 116 millioner kroner i 2017.(Vilkår)

I natt kom regnet: Men denne bonden tør bare å håpe
Natt til søndag fikk bonde Bård Alm på Hadeland mer regn enn han har fått til sammen siden 17. mai. Nå håper han alt vil snu.
02:01
Publisert: