Rett før jul stilte Emil Iversen og hans nye kjæreste opp i en fersk reklamekampanje fra Intersport. I seks videoer gir langrennsstjernen sine beste datingtips med kjæresten i bakgrunnen.

Nå har idrettskjeden fjernet to av dem fra Instagram etter netthets, forteller markedssjef Selma Lie i Intersport.

– Grunnen til at vi fjernet videoene var en del upassende kommentarer fra nettroll som rammet en uskyldig tredjepart. I samråd med Emil Iversen valgte vi å fjerne Insta-postene i stedet for å gå inn og slette enkeltkommentarer.

Lie ønsker ikke å gå inn på hva som ble skrevet i kommentarfeltet.

– Det var aldri intensjonen at dette skulle gå ut over noen. Kjæresten til Iversen vil ikke ha noe fokus på henne. Jeg vil derfor ikke gå inn i hva som ble skrevet.

– Vi synes det er leit at de opplevde netthets, sier Lie.

Serverte wienerpølser

Videoene er satt ute i naturen og har tittelen «Emils turdatetips». Trønderen råder blant annet seeren til å ta med reinsdyrskinn på tur og servere wienerpølser til daten.

To av videoene er lagt ut på Instagram-kontoen «Omgjustdont» med over 100.000 følgere, som harselerer med flaue og kleine bilder og videoer fra offentligheten. Lie forteller at de er klar over at videoene er publisert der, men at de ikke har bedt innehaveren om å fjerne dem.

Intersport har også publisert reklamen på Facebook og på egen hjemmeside. Der har de imidlertid ikke fått negative kommentarer, og har derfor valgt å la dem stå.

– Vi har ikke fått noen upassende kommentarer på Facebook. På Instagram er det lettere å kommentere når man er anonym, sier Lie.

Emil Iversen og kjæresten har stilt opp i seks reklamefilmer for Intersport.
Emil Iversen og kjæresten har stilt opp i seks reklamefilmer for Intersport. (Foto: Skjermdump)

Ville ikke vise frem kjæresten

Emil Iversen har startet skisesongen sterkt, og herjet med konkurrentene i Tour de Ski før han reiste hjem onsdag, for å spare kroppen. DN har ikke lykkes i å få en kommentar fra Iversen.

I et intervju med Nettavisen sa Iversen at hensikten bak reklamefilmen ikke var å vise frem kjæresten:

– Det hadde ikke noe med saken å gjøre. Det var helt tilfeldig hvem som var i den rollen. Det var jeg som skulle være i fokus. Det var meningen at hun skulle være litt i skjul.

– Funket datingtipsene?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke vært på så mange sånne dater. Det var tips til andre folk som er mye på dating, men det gjelder ikke meg. Jeg prøver å hjelpe andre, sa han til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med bak kulissene på verdens 11. beste restaurant. Kokken Dan Barber vil lære deg noe viktig – gjennom god smak
01:17
Publisert: