– Det er med tungt hjerte MagMaLou as har meldt oppbud, etter ni år i klesbransjen. Vi har brukt mye tid, energi og egne ressurser på å bygge opp en butikk og et klesmerke vi har elsket og dedikert til kundene våre.

Blogger og influenser Marthe Kveli Valeberg (40) er eier og gründer av motebutikken Magmalou på Frogner i Oslo. Den har nå gått konkurs.

«Tøff bizz»

I et intervju med Melk & Honning i slutten av mai, kunne det virke som Kveli Valeberg selv hadde besluttet å legge ned driften av motebutikken hun har drevet i henholdsvis åtte år. Det samme kom frem på Instagram-kontoen til Magmalou, der Kveli skriver at hun har bestemt seg for å avvikle butikken og merket for å ha muligheten til å gjøre andre kreative prosjekter:

Motebutikk MagMaLou konkurs.
Motebutikk MagMaLou konkurs. (Foto: Aleksander Nordahl)

– Retail er en tøff bizz og jeg har elsket hvert eneste sekund inntil det siste, hvor jeg har innsett at en kronisk muskeldiagnose ikke er ideelt for å kunne «keep up the pace» og utvikle bedriften videre, skrev hun på Instagram i april.

20. august meldte Magmalou oppbud.

– Retail-bransjen er i stor endring, og det er blitt vanskeligere og vanskeligere å drive med gode marginer. Store deler av bransjen har merket den hissige retail-dippen, og et endret handelsmønster der flere og flere shopper på nett og parkeringsplasser som har forsvunnet. Samtidig med et par uheldige investeringer relatert til egen nettbutikk, snudde dessverre den positive utviklingen vi hadde hatt hele veien, skriver Kveli Valeberg i en epost.

– Vi har i flere måneder jobbet med å se på andre alternative løsninger, men til slutt valgte vi selv nå i august å melde oppbud. Det er er veldig trist, men vi velger å se fremover.

Flere underskudd

Etter oppstarten i 2011 har butikken gått med underskudd flere år. Resultat før skatt i 2018 endte med et underskudd på 1,1 millioner kroner sammenlignet med minus 115.000 året før. Etter konkursen tilhører nå også butikkens Instagram-konto med nesten 24.000 følgere tilhører konkursboet, ifølge bostyrer Nils Holger Koefoed.

– Vi arbeider med å avklare verdien av instagramkontoen, skriver Koefoed i en sms.

Nå planlegger Kveli Valeberg å fortsette satsningen på podkast sammen med sin venninne og skuespiller Isabel Ødegård Skolmen, i tillegg til å jobbe med andre «kreative prosjekter».

– Også skal jeg dedikere mye mer tid sammen med familie og gode venner.

DN presiserer: I en tidligere versjon av denne saken sto det at MagMaLou as hadde blitt slått konkurs. Det riktige er at butikken gikk konkurs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.