– Barneskirenn. Tredje år på rad! sa daglig leder Andreas Thue i Iteo da selskapet ble kåret til årets pr-byrå under prisutdelingen Årets byrå 2019 onsdag kveld.

Det skjedde på Gamle Logen i Oslo.

Årets byrå er en konkurranse som ble satt i gang av DN og Regi i 2016 og ble arrangert for fjerde gang i år.

Kåringen bunner i en undersøkelse det svenske analyseselskapet Regi gjør med kundene til norske kommunikasjonsbyråer. Byråene måles på kundetilfredshet gjennom 13 ulike nøkkelparametre.

Byråene vurderes blant annet på faglige kriterier om merkevaren, kunnskap om kundens marked, analytisk-, strategisk- og kreativ kompetanse, i tillegg til deres evne til å levere løsninger som gir forretningsmessige resultater og effekt for pengene.

Newslab for andre år på rad

Byrået Newslab stakk av med seieren i klassen for contentbyråer for andre året på rad. Northern Beat gikk til topps blant designbyråene, mens Mood Communication nok en gang vant blant mediebyråene med byråinntekt mellom seks og 60 millioner kroner.

– Spør du meg om jeg kunne klart det helt selv? Da er svaret nei. Jeg kunne ikke klart det på egen hånd, jeg måtte ha litt hjelp fra denne gjengen her for å bli årets contentbyrå, sa innholdsprodusent Torgeir Gjendem Mortensen i Newslab på scenen, mens daglig leder Kristiane Roe Hammer og eier og grunnlegger Snorre Bryne sto ved siden av.

Newslab vant årets contentbyrå.
Newslab vant årets contentbyrå. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

– I år møtte vi DNX og VG Partnerstudio, som tilhører de største mediehusene. De er blitt noen av de største og beste i bransjen. Vi følte det litt som David mot Goliat. Det gjør det ekstra deilig å vinne, sa Bryne etter utdelingen.

I år møtte vi DNX og VG Partnerstudio, som tilhører de største mediehusene. Vi følte det litt som David mot Goliat. Det gjør det ekstra deilig å vinne
Snorre Bryne

Blant de største mediebyråene stakk Starcom av med kundenes beste vurderinger.

– Dette er fantastisk. Bak dette ligger det knallhardt arbeid. Jeg må få lov til å takke alle som ikke er med oss i dag, som sitter hjemme og jobber. Så må jeg takke kundene våre. Dette er rett og slett jævlig deilig, sa daglig leder Jon Axel Nævestad i Starcom.

Komiker Nils-Ingar Aadne sto for underholdningen under Årets byrå 2019.
Komiker Nils-Ingar Aadne sto for underholdningen under Årets byrå 2019. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Innenfor kategorien «performancebyrå», byråer som spesialiserer seg på digital markedsføring og effekt, stakk nykommeren Proletar av med øverste plass. Konferansier Nils-Ingar Aadne spøkte med at ingen vet hva «performance marketing» er.

– Det vet heller ikke vi, men vi er veldig happy for å komme her, sa daglig leder Geirr Lødemel Tvedt i Proletar på scenen.

Naug & Venner ble rangert øverst av kundene blant reklamebyråene mellom seks og 25 millioner kroner.

Blant de mellomstore reklamebyråene kom HK Reklamebyrå ut på topp, mens JCP Nordic gikk til topps blant reklamebyråene med over 60 millioner i byråinntekt.

HK Reklame ble årets reklamebyrå med mellom 25–60 millioner kroner i omsetning.
HK Reklame ble årets reklamebyrå med mellom 25–60 millioner kroner i omsetning. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

61 byråer med

Årets undersøkelse omfatter 1200 vurderinger fra byråenes kunder. Totalt 61 byråer har deltatt i undersøkelsen.

– Årets resultat er en spennende blanding av seks tidligere vinnere, som for eksempel Starcom, Mood Communication og HK Reklamebyrå, og tre helt nye, nemlig JCP Nordic, Naug & Venner og Proletar. Mange av landets byråer får fine vurderinger av sine kunder og konkurransen om førsteplassene har vært hardere enn noensinne, sier Pia Grahn, administrerende direktør i Regi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.