Ifølge en avtale Nettavisen har fått tilgang til, skal det totalt brukes 998.000 kroner på oppdraget.

Mesteparten av pengene, rundt 800.000 kroner, går til youtuberen Herman Dahl (17). Blant annet får han 253.000 kroner for å produsere seks videoer og 243.000 kroner for å produsere 12 Instagram-innlegg og 36 Instagram-stories.

Flere av innleggene er allerede publisert.

– Unge er en viktig målgruppe å nå frem til, og siden denne gruppen ikke så lett nås gjennom tradisjonelle medier eller Facebook, har Miljøhovedstadsåret inngått en avtale med youtuberen Herman Dahl, skriver kommunikasjonsrådgiver Kristin Stormo i Miljøhovedstadens sekretariat en epost.

I tillegg til Dahl skal tre andre influensere bidra i kampanjen, deriblant tidligere realitydeltager Martine Lunde.

– Konseptet handler om at youtuberen Herman Dahl skal bli grønn, og med seg på veien får han med seg tre bidragsytere som skal hjelpe hverandre i å bli grønnere, sier Lunde.

Hun får 80.000 kroner for en gjesteopptreden på Youtube og fire Instagram-innlegg. Avtalen med Dahl er tidligere omtalt av Kampanje.

Nettavisen har tidligere skrevet at Klimaetaten i Oslo og Miljøhovedstadssekretariatet har brukt i underkant av 30 millioner kroner på å kjøpe inn PR-tjenester over en periode på rundt tre år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.