– Markedsføring gjennom influensere fungerer, men måten man har jobbet på har vært veldig tungvint. Vi følte at det manglet et godt verktøy som setter influenser-profilene i et system, sier en av grunnleggerne av den Oslo-baserte startupen Inzpire.me, Marie Mostad.

Nå har de hentet 11,6 millioner kroner i en emisjon ledet av Schibsted Growth, for å utvide til nye markeder.

– Det vi synes er spennende med Inzpire.me er at det ikke er et management. Det er en teknologisk plattform: En markedsplass for å matche influensere med annonsører. Det har vi veldig tro på, i tillegg til deres internasjonale ambisjoner, sier Christian Horn Hansen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.

– Vi har bygget et team fra elleve ulike land. Vi har folk på teamet som har kjennskap til markedene og god språkkunnskap, sier Marie Mostad, medgründer i Inzpire.me.
– Vi har bygget et team fra elleve ulike land. Vi har folk på teamet som har kjennskap til markedene og god språkkunnskap, sier Marie Mostad, medgründer i Inzpire.me. (Foto: Gunnar Blöndal)

Inzpire.me bygger teknologi for å koble merkevarer sammen med riktige influensere i sosiale medier, gjøre samarbeid enklere, tilgjengeliggjøre godt innhold og muliggjøre måling av resultater. Målet er å samle alle aktører innen influencermarketing på én plattform, deriblant selvstendige influensere, talentbyråer, merkevarer og mediebyråer, ifølge pressemeldingen.

Selskapet skal tjene penger på å formidle reklame til den nye generasjonen små og store nettkjendiser: youtubere, instagrammere, bloggere, Snapchat-, Facebook- og Twitter-profiler, men har foreløpig bare underskudd å vise til.

Fjoråret endte med et driftsunderskudd på 3,1 millioner kroner, og underskuddet ble dermed på 5,8 millioner kroner på to år.

– Inzpire.me har etter vår oppfatning et drivende dyktig team som gjør at vi ønsker å jobbe sammen med dem, sier Horn Hansen.

Satser på en global posisjon

I fjor kom nyheten om at VG skulle satse på influensere. Ifølge Horn Hansen er det ingen planer om at VG skal bli med i dette nettverket med det første.

– VG er noe av det man diskuterer. Både for VG og Schibsted er jo influenser-området veldig spennende og i stadig vekst, men det er ikke noe uttalt at Inzpire.me skal jobbe med VG i morgen. VG hadde en influensersatsning i fjor som de har lagt litt på is.

For Inzpire.me er Schibsteds plass i utenlandske markeder mest fascinerende.

– Der har vi mye å lære. Hvordan vinner man det franske markedet for eksempel?

Inzpire.me har siden oppstarten i 2016 hentet totalt 22,7 millioner. Alle tidligere investorer, blant annet ​Thomas Falck, ​Snö Ventures​, ​Erik Bakkejord og ​Thomas & Aase Settevik​, investerer i siste emisjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.