Stormberg velger bort distriktskunder til fordel for ulven, påstår kommunikasjonsrådgiver Rolf Ellingsen Aaneland i MSL Group i DN denne uken.

Det er selvfølgelig mulig å se på vårt engasjement for artsmangfold på den måten, men for oss handler det om noe helt annet.

Det finnes ulike motiver for å markedsføre meninger og standpunkter, enten du er bedrift eller privatperson.

  • På den ene siden kan du markedsføre dine meninger fordi du har en agenda – et ønske om å oppnå salg, sympati, lojalitet eller andre mål.
  • På den andre siden kan dine meninger gjenspeile verdiene du tror på og det du mener er riktig – uavhengig av hvilke konsekvenser dette kan få for deg eller din bedrift.

Det første vil av noen kanskje oppleves som litt kynisk – mens det andre tydeligvis oppleves av Aaneland som litt naivt.

I Stormberg tror vi på å mene noe og stå opp for det, selv om det kan føre til motstand. For det kan ikke være slik at du toner ned dine meninger fordi det tilfeldigvis kan skade salget ditt.

Vårt samfunnsengasjement er forankret i vårt verdigrunnlag. I Stormberg er verdiene bærekraft og inkludering sentrale – de er en del av vårt dna.

Vi er opptatt av å ta vår del av ansvaret for en bærekraftig utvikling, og vi engasjerer oss for et mer åpent og raust næringsliv. I Stormberg har vi som mål at 25 prosent av alle som ansettes er personer som har hatt problemer med å komme inn i arbeidslivet.

Mange av mine dyktige kolleger er derfor tidligere rusavhengige, tidligere straffedømte, flyktninger eller mennesker som av helsemessige årsaker har hatt utfordringer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Vår ansettelsespolicy har også ført til at vi har fått negative tilbakemeldinger og spådommer om at det vil ødelegge for salget.

Merkevarer skal tjene penger, men vi tror også at merkevarer i 2019 skal tjene et fellesskap gjennom å bruke sin stemme. Også i de tilfeller det å ta et standpunkt i samfunnsdebatten har en risiko ved seg. Kanskje er det nettopp i slike saker det er viktig at selskaper våger engasjere seg.

Hvis Aaneland mener at sosialt ansvar og miljøtiltak fra norske merkevarer primært handler om profittmaksimering og utelukkende er en del av en markedsstrategi, er vi på to forskjellige planeter.

I Stormberg tror vi på å stå opp for denne planeten på ulike måter. Det handler både om inkluderende arbeidsliv, bærekraftig produksjon og mangfold – hvor det er plass til faunaen som hører hjemme i norsk natur, de menneskene som bor her og alle de ulike meningene de måtte ha.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her svarer Dagbladets redaktør på sex-kritikken
Dagbladet ble kritisert for å ha seks saker om sex på Dagbladet.no på samme dag. I denne videoen svarer Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord på kritikkken.
01:42
Publisert: