200.000 brasilianere strømmet mandag ut i gatene i landets største byer for å markere sin misnøye med alt fra offentlige tjenester til statlig korrupsjon og politivold.

Massedemonstrasjonene blir omtalt som den største på 20 år og har gradvis vokst i omfang de siste to ukene, godt hjulpet av sosiale medier.

I São Paulo og Rio de Janeiro ble gatene blokkert av tusenvis av demonstranter mandag, og i Brasilia klatret demonstranter opp på taket til nasjonalforsamlingen for deretter å ta seg inn i bygningen.

Demonstrasjonene begynte opprinnelig som en protest mot prisøkning for kollektivtransport, men har siden vokst i alle retninger.

Mandag ble det blant annet protestert mot at regjeringen bruker store pengesummer på å arrangere den pågående Confederations Cup i fotball og mot pengebruken foran neste års verdensmesterskap i fotball. Også til OL i Rio de Janeire i 2016 satser staten stort.

- Jeg blåser i VM, jeg vil ha penger til utdanning, helse og omsorg, lød det fra mange demonstranter i hovedstaden, ifølge dn.se.

Mens det de siste dagene har vært sammenstøt mellom politi og demonstranter flere steder, gikk mandagens massemønstring stort sett rolig for seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.