Krisen i kapitalforvaltningsselskapet Acta blir bare større.

Tidligere fredag ble det kjent at selskapet skulle avholde allmøte for sine ansatte, og resultatet ble brutalt: 60 av totalt 600 årsverk skal kuttes for å spare 200 millioner kroner.

Les også: Kjøper fortsatt Acta-fond

  - Det synes vi er veldig leit, sier informasjonsdirektør Rune Wangsmo i Acta til DN.no.

- Hvordan er stemningen?

- Det er et bra samhold og vilje til å stå på. Det er utrolig hvor mye pågangsmot de ansatte har, sier han.

Acta kutter årsverk både innen rådgivning og administrative stillinger.

- Det å velge de ansatte som skal delta i den prosessen skal gå ordentlig for seg. Vi vet ikke utfallet av prosessen ennå, sier han.

Ingen kunne visst
- Hadde dere ventet dette?

- Hvis man ser på finansmarkedet og verdipapirbransjen globalt er det klart at det var ikke mange som hadde sett for seg en slik høst. Ikke engang sentralbanksjefene hadde det, sier Wangsmo.

Han medgir at det ikke bare er finanskrisen som har skyld i kuttene. Innsidesaken og strengere regler for salg av strukturerte produkter har også virket inn.

- Det har ikke har gjort situasjonene lettere. Det er mange faktorer som kommer sammen, sier han.

Han ønsker ikke å spekulerer i om kuttet på 200 millioner kroner er nok for selskapet, men håper at de skal slippe og sparke flere ansatte senere.

- Når man setter i gang en slik prosess tror man at man at resultaet er tilstrekkelig, sier Wangsmo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.