Runar Hollevik leder i dag grossistvirksomheten til Norgesgruppen, Asko, og erstatter nåværende konsernsjef Tommy Korneliussen (66) i midten av juni.

- Runar kjenner selskapet inngående og er godt rustet for å lede konsernet fremover, sier Tommy Korneliussen til DN.

 

Asko passerte 54 milliarder i omsetning ifjor. Grossistkjempen leverer dagligvarer både til egne Norgesgruppen-kjeder som Meny, Kiwi, Spar og Joker, og er i tillegg den klart største aktøren innen storhusholdningsmarkedet i Norge.

Les mer om Asko: Kun to konkurrenter dnPlus (DN+)

Selv ønsker Runar Hollevik ikke å kommentere jobbskiftet i detalj før han tiltrer. Hollevik er 48 år, bosatt Lørenskog og er gift med to barn. Han er utdannet siviløkonom fra BI, har jobbet i Norgesgruppen siden årtusenskiftet og ledet Asko Norge fra 2008 og sitter i dagens konsernledelse i Norgesgruppen.

- Dette er en stor tillitserklæring. Norgesgruppen er et selskap jeg har jobbet for i 16 år, og det er stort å få en slik mulighet, sier Runar Hollevik til DN.

Les også: Matkjempe rekordstor

Tommy Korneliussen blir pensjonist i neste måned etter å ha vært konsernsjef for Norgesgruppen siden april 2011 da 66-åringen erstattet Sverre Leiro. DN skrev i april ifjor at Tommy Korneliussen fikk to årslønner i tilleggsvederlag for å fortsette ett år til. Kilder med god innsikt i Norgesgruppen fortalte DN før jul om tre interne kandidater til å overta som konsernsjef; innkjøpsdirektør Øyvind Andersen, Asko-direktør Runar Hollevik og detaljhandelsdirektør og Norgesgruppen-eier Johan Johannson.

Les også: Jakter på ny konsernsjef dnPlus (DN+)

Norgesgruppen fikk ifjor en markedsandel på 41,2 prosent av det norske dagligvaremarkedet. Selskapet har bare én gang tidligere vært over 40 prosent, og det var i 2009 da handelshuset hadde nøyaktig 40 prosent markedsandel.

– Dette er rekord for Norgesgruppen, vi har kommet opp på et bra nivå og er fornøyd med at alle våre kjeder øker i markedsandeler i 2015. Jeg vil takke alle ansatte for en sterk innsats. Året har vært preget av en tøff konkurranse, kanskje den tøffeste noensinne for å få kundene til å velge våre butikker, sa konsernsjef Tommy Korneliussen til DN tidligere i år.

Landets nest største dagligvarehus, Coop, ansatte i november ifjor Geir Inge Stokke som sin nye konsernsjef, den tredje topplederen på to år etter at etter Ola H. Strand og Svein Fanebust.

Les også: Butikksjefen som ble konsernsjef

 

LES OGSÅ OM:

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater magasinetPlus (+)

Derfor er "Skam"-stjerna 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne d2Plus (+)

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst dnPlus (+)

 

SE PÅ DNTV:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.