Mandag formiddag måtte Trond Moi annonsere for de ansatte på restauranten Bølgen&Moi i Kristiansand at det ikke er mulig å drive restauranten slik situasjonen er nå.

– Det er utrolig kjipt, men det var ikke mulig å drive videre, forklarer Trond Moi.

– Vi vet heller ikke noe om når koronarestriksjonene kan bli lettet. Det er en helt absurd og uvirkelig situasjon, sier han.

Restauranten i Kristiansand har vært en del av suksess-restaurantkjeden Bølgen&Moi, med restauranter i blant annet Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand, samt planlagt åpning i Bodø senere i år.

Nylig har eierne av restaurantkjeden, Trond Moi, Toralf Bølgen og Harald Berger, bestemt seg for å dele opp restaurantene. De signerte i februar en avtale som innebar at Trond Moi trekker seg ut av partnerskapet, ifølge Moi. Samtidig har Trond Moi overtatt eierskapet til restauranten i Kristiansand, mens Bølgen og Berger skal drive videre de fire restaurantene i Oslo, Drammen, og Stavanger samt flyplassrestaurantene på Gardermoen og Flesland.

Splitter opp

Den 13. mars i år ble det registrert i Brønnøysundregistrene at Moi var ute av styret i konsernet, mens Bølgen og Berger var ute av styret i Kristiansand der altså Moi nå er enestyre.

Men nå er trolig dørene hos Kristiansand-restauranten stengt for godt. Trond Moi begjærer nå oppbud, slik at restauranten slår seg selv konkurs. Konkursbegjæringen vil behandles av Kristiansand tingrett først onsdag, på grunn av koronasituasjonen.

– Jeg er den fødte optimist og tenker dette også betyr at det vil åpne seg nye muligheter. Men akkurat nå er det veldig trist å måtte melde oppbud, sier Moi.

Restauranten i Kristiansand har 13 årsverk med fast ansatte og har gjennom årene vært den mest lønnsomme i konsernet. Den omsatte i 2019 for vel 25 millioner kroner med en snau million kroner i resultat før skatt. Restaurantkonsernet Bølgen&Moi as omsatte i fjor for totalt 114 millioner kroner med et driftsunderskudd på 0,3 millioner kroner og 1,8 millioner kroner i resultat før skatt.

Trond Moi legger ned driften av Bølgen&Moi i Kristiansand med tungt hjerte. – Det er en helt absurd og uvirkelig situasjon, sier han. Her fra en tidligere anledning i hjembygda Kvinesdal.
Trond Moi legger ned driften av Bølgen&Moi i Kristiansand med tungt hjerte. – Det er en helt absurd og uvirkelig situasjon, sier han. Her fra en tidligere anledning i hjembygda Kvinesdal. (Foto: Kjell Inge Søreide)

25-år siden starten

Bølgen & Moi har i år 25-årsjubileum siden starten på Henie Onstad-museet på Høvikodden i Bærum i 1995. Alle restaurantene har vært stengt siden 14. mars og 100 ansatte er permittert.

Toralf Bølgen og medeier Harald Berger jobber nå med å unngå konkurs ved å få nye kriselån og hjelp gjennom myndighetenes nye kontantstøtteordning for bedrifter.

– Det er krevende tider, vi jobber med å redde restaurantene våre via myndighetenes krisepakker med kompensasjon via kontantstøtte og kriselån via banken vår, sier Harald Berger i en kommentar til DN.

Bankforbindelsen har fryst restaurantkjedens kontoer inntil det er avklart hvilke støtteordninger Bølgen&Moi vil få fra staten, går det frem av informasjon gitt til de ansatte som dermed heller ikke får lønnsutbetalinger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.