– I dag stenger vi grensene bevisst. Jeg mener det er så viktig med bedre konkurranse i dagligvaremarkedet at vi må vurdere å fjerne importvernet, sier Meyer til VG. Dersom Coop får kjøpe ICA, står Norge igjen med tre kjeder som dominerer et marked Meyer mener det er svært vanskelig for mindre aktører å komme inn i.

– Konkurransen er ikke sterk nok. Norge er snart det eneste landet hvor det ikke finnes – eller er en reell trussel om etablering av – utenlandske aktører i dagligvaremarkedet, sier konkurransedirektøren.

Hun mener subsidieordninger kan erstatte importvernet, slik at det ikke skal gå ut over norske bønder at det blir lettere for utenlandske aktører å slippe inn på markedet.

Bondelaget kaller på sin side Meyers tanker for «en fullstendig avsporing».

– Allerede i dag importerer vi 60 prosent av maten vi spise, og det er ingen grunner til å gjøre noe som hever dette, sier generalsekretær Per Skorge. Han synes likevel det er positivt at Meyer vil gjøre noe med maktkonsentrasjonen hos dagligvarekjedene.

 

LES OGSÅ: – Våpenhvilen i Øst-Ukraina brutt

- Jeg gir aldri penger med føringer, så enkelt er det

Ny henvendelse om VimpelCom-saken  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.