Trattoria Popolare har lenge vært en av Oslos mest populære restauranter, og fortsetter å levere solide overskudd. I tillegg er ærverdige Nedre Foss gård på vei opp etter den katastrofale brannen i 2015. Likevel vil ikke restauranteier Nevzat Arikan snakke om å ekspandere.

– Vi vil bruke mer energi på stedene vi allerede har. Det er tydelig at det er for mange aktører på banen, sier han.

Sammen med familie eier han Rodeløkka Invest as, og drifter Oslo-restauranter som Trattoria Popolare, Olympen, Pigalle og Nedre Foss Gård.

I 2018 omsatte Rodeløkka Invest as, hvor Arikan eier brorparten av aksjene, for 181 millioner kroner. Det er en oppgang fra 2017 da omsetningen lå på 158 millioner.

Både driftsresultat og resultat før skatt hadde en nedgang i 2018 sammenlignet med året før. Ifølge årsberetningen skyldes dette nyansettelser og andre selvfinansierte investeringsprosjekter.

Arikan sier han likevel er fornøyd med resultatene for 2018, og står ved det han sa til DN i fjor om at markedet er mettet.

– Man ser steder som blir lagt ned hele tiden, og mange kommer til å slite. Derfor er en av strategiene våre å ta vare på det vi har, og heller sitte på barrikadene når det gjelder ekspandering, sier han.

Populære Popolare

Restauranten Trattoria Popolare har lenge vært et yndet sted for restaurantbesøkende i Oslo, og opplevde også i 2018 økning i overskuddet, ifølge Arikan.

– Det er et fantastisk sted som har vært der lenge, og som folk kommer tilbake til. Jeg mener det drives utrolig bra, og vil gi «kred» til alle som jobber der for at de lager et unikt produkt, sier han.

På Olympen, kanskje bedre kjent som «Lompa», har det derimot ikke gått like bra. Restauranten og ølhallen som ligger på Grønlandsreiret i Oslo gikk litt over en halv million i minus i 2018.

Likevel vil ikke Arikan svartmale situasjonen, og mener det har gått greit når man tar avskrivninger i betraktning.

– Men det er fortsatt ikke bra nok, sier han og legger til:

– Vi kommer til å ta grep, som å se på matkonseptet, og konseptet i sin helhet. Olympen har vært utrolig bra for oss i nesten ti år, så vi kommer til å snu dette, forsikrer Arikan.

«Århundrets sommer»

Som mange andre næringsdrivende peker Arikan på et vanskelig sammenligningsgrunnlag for 2019 grunnet en uvanlig bra sommer. Han beskriver den som «århundrets sommer», og sier 2017 er et bedre år å se på.

– Første kvartal så langt i år har vært veldig bra, noe vi er fornøyde med. Sammenlignet med 2017 så har sommermånedene gått helt greit, sier han.

Totalt er Arikan med på eiersiden i syv andre firmaer (årsresultater i parentes):

  • Arakataka as (2,8 millioner)
  • Café Tekehtopa as (508.369)
  • Macondo as (minus 1,7 millioner)
  • Olympen Mat & Vinhus as (686.575)
  • Nedre Foss Gård as (minus 28.148)
  • Nedre Foss as (1,1 millioner)
  • Popolare as (7,2 millioner)

Bygget opp Nedre Foss

Sammen med gårdeieren Eiendomsspar hadde Arikan satset nesten 50 millioner på å rehabilitere det ærverdige bygget ved Akerselvas bredd. Dette var sommeren 2015.

Da bygget ble slukt av en storbrann knappe halvåret etterpå, gikk forsikringsselskapene til gårdeieren og Rodeløkka Invest inn med rundt 100 millioner kroner for å restaurere bygget.

Nå, to år etter gjenoppbyggingen, sier Arikan at Nedre Foss igjen er på vei til å bli den tiltenkte storstuen alle forventet den skulle bli.

– Vi bruker mye ressurser på Nedre Foss Gård, og har ambisjoner om å gjøre det til en storstue. Det er i utvikling, og det er vi veldig fornøyd med, sier han.

Han står fortsatt ved at «Oslo er hans by», og at det ikke foreligger noen planer om å ekspandere til andre norske byer. Arikan er nå i midten av femtiårene, men han forsikrer om at han ikke kommer til å gi seg med det første.

– Jeg har planer om å dø på jobb, spøker han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.