Imponerende, luftige, oppblåste og lette er de, dessertene som er regnet som en av de vanskeligste å lage, men gode råd er ikke langt unna.

- Er man forsiktig, og følger oppskriften nøye er man garantert suksess, sier mesterkokk Geir Skeie.

- Smør koppene omhyggelig med smør, og dekk dem med sukker. Da vil de vokse jevnt i ovnen og ikke sette seg fast, men de må serveres straks. Hvis ikke vil de varme vindundrene falle sammen, legger han til.

- Sufflé passer å servere sammen med is og bær eller parfait og romtopf, forteller Skeie.









Følg anvisningene i videoen øverst i saken for å få et godt resultat.







Sufflévin

Kirsebær, sjokolade og eggehvite er både søtt og syrlig, og de egenskapene trenger en også i tilhørende vin. Tokaji fra Ungarn eller Eiswein fra Tyskland er gode valg. De er begge ekstremt søte og syrlige på samme tid. De gjør dem velegnet til å takle både fruktsyren og sødmen i denne desserten.

90609 Wintricher Ohligsberger Eiswein 2009
Haart
Mosel, Tyskland
kroner 449,- 0,375 ml. bestilling
93 poeng
Vinarius
Tydelig duft av lime og sitrusfrukter. Ren, søt og klokkeklar frukt på smak med en nydelig balanse mellom syre og sødme. Konsentrert og uendelig lang. Drikk nå til 2016. Passer til: Søte fruktdesserter, is og sorbet. MB

7631 Royal Tokaji Aszú Blue Label 5 Puttonyos 2006
Royal Tokaji
Tokaji, Ungarn
Kroner 259,90 0,50 l. Bestilling
91 poeng
Engelstad
Honning og tørkede aprikoser på duft med hint av voks. Søt, konsentrert og rik på smak med nydelig syre og ren lekker frukt. Flott lengde. En kamelon av en dessertvin som passer til en mengde desserter, gjerne søte fruktdesserter som er kombinert med litt sjokolade. Drikk nå til 2035. MB

11684 Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2001
Disznòkö
Tokaji, Ungarn
Kroner 279,- 0,500 l. bestilling
91 poeng
Vinarius
Kaffe, karamell og voks på duft med hint av tørkede gule frukter. Rik, søt og konsentrert på smak med en nydelig frisk syrestruktur. Flott lengde. Drikk nå til 2025. Passer til: Ost, søte fruktdesserter og lys sjokolade. MB


Geir Skeie gir nye mattips på DN.no hver fredag. Se flere tips her!



LES OGSÅ: Legg sommeren på glass - alt om sylting og safting

Geir Skeie viser hvordan du lager Romtopf - bær på sprit. SE VIDEO HER:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.