Pop up-restauranter, spisesteder som er åpent i et sterkt begrenset tidsrom, har blitt en snakkis i byer som London, New York og Berlin, skriver Dagens Næringsliv.

Søndag kommer superkokken Alain Devahive, kjent fra den spanske gourmetrestauranten El Bulli, til Oslo.

El Bulli har flere ganger blitt kåret til verdens beste restaurant, og er beryktet for sine lange ventelister.

- Jeg liker å bruke tradisjonelle spanske oppskrifter som jeg plukker fra hverandre og setter sammen på nytt ved hjelp av ny teknologi og nye teknikker, sier Devahive til DN.

Alle plasser revet bort
På menyen i Oslo førstkommende søndag står blant annet en type fingermat basert på molekylær gastronomi, en avansert form for matlaging som fokuserer på kjemiske prosesser.

- Jeg er glad i norske råvarer, spesielt sjømat. Dere har verdens beste sjøkreps og kamskjell, sier Devahive.

Rettene vil ta utgangspunkt i det spanske kjøkken, men med norske ingredienser. Denne gangen er Devahive innleid av en finansmann som skal ha privat selskap i helgen. Da avtalen gikk i boks, ble det i tillegg bestemt at han skal lage mat for totalt 58 personer på en pop up-restaurant på Tjuvholmen søndag. Alle plassene er bortbestilt.

- Etterspørselen har vært så stor at vi kunne fylt Oslo Spektrum, sier eventmaker Einar Jone Rønning i selskapet Kulturarena.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.