Gründerne har søkt om at området like rundt restauranten defineres som et såkalt nullfiskeområde og at det gis redskapsforbud i et større område rundt i Njervefjorden. Lokalpolitikerne støtter søknaden og vil nå sende en anbefaling til Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet om at de vedtar en forskrift for de foreslåtte restriksjonene.

– Er det noe vi politikere må sørge for, er det at mennesker som ønsker å etablere noe i kommunen, blir godt ivaretatt. Vi tar gjerne imot tyske fiskegjester, men det blir for dumt om de skal ha båtene oppi restauranten og fiske opp fisken som vi ønsker skal være synlig fra Under, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen i Lindesnes kommune til Fædrelandsvennen.

Les DNs anmeldese av restaurant Under: En av Norges beste restauranter ligger på havets bunn

Gründer av den spektakulære restauranten, Gaute Ubostad, sier det ikke har vært problemer med fiskere utenfor de undersjøiske vinduene, men sier at de med et forbud håper å stimulere havet utenfor. Forsker Trond Rafoss ved Norsk Institutt for bioøkonomi har vært med på å utarbeide de maritime planene rundt restauranten. Han er mot bruk av garn og teiner, men ikke fiske med snøre eller stang.

I Farsund, Lyngdal og Lindesnes Fiskarlag er de derimot ikke støttende til fiskeforbudet. De viser til at området er brukt til hummerfiske, garnfiske og fiske med teiner.

– Vi er derfor negative til deres ønske om forbud mot faststående redskap, sier formann Daniel Fjeldskår i fiskerlaget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.