Importen av iskrem har i første halvår av 2016 økt med 71 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge Landbruksdirektoratet.

Totalt 2880 tonn iskrem ble importert første halvår av 2016.

Det ble importert 202.000 tonn av såkalte bearbeidede landbruksvarer (RÅK-varer) til en verdi av 4,6 milliarder kroner i første halvår i 2016. Veksten er på 6 prosent, sammenlignet med første halvår i 2015. Det er spesielt økningen i importen av iskrem, som drar opp importen av bearbeidede varer.

Det importeres mest iskrem fra Slovenia, Nederland og Spania, viser halvårsrapporten om «Konkurransesituasjonen for bearbeidede landbruksvarer» fra Landbruksdirektoratet.

Målt i mengde er det hittil i år størst økning i importen av mineralvann og øl, samt sukkervarer. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.