– Et spennende arbeidsår er ferdig. Etter å ha bidratt til å lande store prosjekter, og gjøre Eat til en robust organisasjon, fratrer Allesandro Demaio som administrerende direktør og flytter tilbake til Australia for å være nærmere familien, skriver grunnlegger Gunhild Stordalen i en Instagram-post.

Den australske legen, forskeren og programlederen tok over sjefsrollen i Gunhild Stordalens Eat Foundation i juni i fjor. Eat er Stordalens stiftelse for bærekraftig utvikling, som jobber for å få politikere, næringsliv og akademia til å samarbeide for en sunnere og mer bærekraftig matindustri.

– Vi har brukt fem år på å legge grunnlaget og definere målene våre. Nå begynner moroa, sa 33-åringen til DN den gang.

Foruten sine årlige konferanser i Sverige, slapp Eat blant annet en rapport tidligere i år som slo fast at det globale forbruket av mat som rødt kjøtt og sukker må reduseres med om lag 50 prosent, mens forbruket av nøtter, grønnsaker og belgfrukter må dobles for å fø på en antatt befolkning på ti milliarder mennesker i 2050.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.