– Ja, det stemmer at vi har fått en bot på 300.000. Den er betalt uten kommentarer, sier Bent Stiansen til Dagbladet.

Det var under et besøk fra Arbeidstilsynet i januar 2018 at det ble funnet uregelmessigheter ved timelistene som ble lagt frem.

– Vi hadde en gjennomgang med arbeidstilsynet, der alle vaktlister og timelister ble lagt frem. De fant noen ting de ikke var fornøyd med fra julebordsesongen 2017, som handlet om at lærlinger og noen kokker og servitører hadde arbeidet mer enn det som var innenfor rammene, sier Stiansen.

Boten kom først nå denne våren.

Arbeidstilsynet karakteriserer overtredelsene på Statholdergaarden som betydelige og omfattende.

– Vi fant at det var brudd på overtid og friperioder. Det gikk på arbeidsdager opp mot 15 timer og arbeidsuker opp mot 70 timer, sier Morten Kjerstad Larsen, tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Oslo.

Stiansen bedyrer at alt nå er i sin skjønneste orden på stjernerestauranten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.