Et trusselbrev som inneholder et ukjent pulver er sendt til en rekke europeiske matvareselskaper, herav flere danske, skriver danske TV2.

I brevet trues det med at selskapene vil få sine produkter forgiftet i supermarkeder hvis de ikke overfører 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin.

Tv-kanalen har fått bekreftet at det danske Rigspolitiet, politiets øverste myndighet, etterforsker flere saker, og at det også er snakk om et «helsefarlig stoff».

- Jeg kan opplyse at vi etterforsker veldig intenst å få avdekket disse gjerningspersonene. Det gjør vi både nasjonalt og internasjonalt i Europa, sier Uffe Stormly, politiinspektør hos Rigspolitiet, til TV 2.

Startet i Italia

Trusselsaken skal ha begynt i Italia 7. april da selskapene Lavazza og Vergnano som produserer kaffe, kakeprodusenten Balocco og sjokoladeprodusenten Ferrero mottok trusselbrev med et grønt pulver.

Språkanalyser utført av det italienske politiet skal ha avdekket at trusselbrevene er sendt fra Gent i Belgia.

Lignende trusselbrev som ble sendt til de italienske selskapene skal ifølge italiensk politi også være sendt til selskaper i Belgia, Holland, Sveits, Danmark, Østerrike, Tyskland, Storbritannia og Sverige. Blant annet skal den svenske frossenmatprodusenten Findus ha fått et trusselbrev med hvitt pulver.

Politiet sier imidlertid ifølge TV 2 at risikoen liten for at truslene blir satt ut i livet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.