Nortura meldte tirsdag at selskapet innen to år vil kvitte seg med fôrtilsetningsstoffet Narasin, som brukes til å forebygge en vanlig tarmsykdom i kylling.

Flere forskere har advart mot at Narasin kan føre til antibiotikaresistente bakterier. Etter planen skal Narasin erstattes med en dyrere vaksine, og regningen sendes videre til forbrukerne, skriver Nationen

– Vi har ikke regnet på kostnadsbildet, men det er klart at utfasingen av Narasin og selve vaksineringen vil kunne føre med seg noen merkostnader. Det vil ha betydning for prisen på kylling som vil kunne bli et dyrere produkt, sier Atle Løvland, direktør for samfunnsansvar og trygg mat i Nortura.

Nortura vet ikke hvor mye dyrere kyllingen vil bli, men er trygg på at forbrukerne er villige til å betale mer for produktet enn i dag.

– Ut fra signalene vi har fått de siste ukene og månedene, tror vi en viss merpris er noe forbrukerne vil være villige til å betale, sier Løvland.

Les også:
- Helt riktig arbeid
- Jeg har ikke sett noen nordmenn som har blitt rike av å spare på konto
Tror investorer vil rømme boligmarkedet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.