– Dette blir tøft, men vi har ikke noe valg hvis vi skal være med i norsk kyllingproduksjon framover. Vi setter vår ære i å gjøre dette ryddig, skikkelig og i nær dialog med den enkelte produsent. Og vi håper å klare det gjennom mer bruk av «gulrot» enn «pisk», sier Norturas styreleder Sveinung Svebestad i en pressemelding.
Det er doblingen i konsesjonsgrensene fra 140.000 til 280.000 kyllinger som har ført til overkapasitet i kyllingnæringen. Nortura har i dag en overkapasitet på i overkant av 30 prosent, og kombinert med et svakere marked er overproduksjonen betydelig.
– Dette er ikke en belastning produsentene skal bære alene. Vi tar flere grep for å sikre konkurransekraft i resten av organisasjonen, sier Svebestad.
Hvor mange produsenter som må slutte eller omstille, har han ikke tall på.
– Det kan dreie seg om 75 produsenter eller det kan bli 150. Det avhenger av hvem som slutter og hvor mange dyr de har, sier styrelederen.
Les også:
Her er den dyreste fritidsleiligheten på markedet
DNB Markets: Tre grunner til at boligprisene faller neste år
Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark