– Dette blir tøft, men vi har ikke noe valg hvis vi skal være med i norsk kyllingproduksjon framover. Vi setter vår ære i å gjøre dette ryddig, skikkelig og i nær dialog med den enkelte produsent. Og vi håper å klare det gjennom mer bruk av «gulrot» enn «pisk», sier Norturas styreleder Sveinung Svebestad i en pressemelding.

Det er doblingen i konsesjonsgrensene fra 140.000 til 280.000 kyllinger som har ført til overkapasitet i kyllingnæringen. Nortura har i dag en overkapasitet på i overkant av 30 prosent, og kombinert med et svakere marked er overproduksjonen betydelig.

– Dette er ikke en belastning produsentene skal bære alene. Vi tar flere grep for å sikre konkurransekraft i resten av organisasjonen, sier Svebestad.

Hvor mange produsenter som må slutte eller omstille, har han ikke tall på.

– Det kan dreie seg om 75 produsenter eller det kan bli 150. Det avhenger av hvem som slutter og hvor mange dyr de har, sier styrelederen.

Les også:

Her er den dyreste fritidsleiligheten på markedet

DNB Markets: Tre grunner til at boligprisene faller neste år

Se DNtv: Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.