På grunn av en feil hos Landbruks- og matdepartementet manglet nemlig instituttet 21 millioner kroner på konto, men det var det ingen som ga beskjed om, skriver Nationen.

Veterinærinstituttet skal aldri ha etterlyst pengene. Det var departementet som til slutt oppdaget feilen.

– Veterinærinstituttet fikk på grunn av en feil fra vår side en terminutbetaling for lite i 2013. Feilen ble oppdaget i januar 2014, bekrefter seniorrådgiver Stein Ivar Ormsettrø i Landbruks- og matdepartementet i en epost til avisen.

Han sier at Veterinærinstituttet – som er underlagt Landbruks- og matdepartementet – aldri spurte etter de manglende pengene.

Veterinærinstituttet hevder imidlertid at ledelsen hele tiden visste om situasjonen.

– Vi visste hele tiden at pengene ikke var kommet inn, og hadde kontakt med departementet, hevder avdelingsdirektør diagnostikkavdelingen, Arne Flåøyen, til avisen.

– Det var ikke før i november og desember at vi så at vi fikk avslag på mange søknader om forskningsprosjekter. Samtidig hadde vi hatt en kraftig økning i personalkostnader, blant annet til pensjon, sier han som forklaring på nedbemanningen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.