Forbrukere som har kjøpt produktet, blir bedt om å kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i og få pengene tilbake, skriver UNIL AS i en pressemelding. UNIL er et heleid datterselskap i NorgesGruppen og har ansvar for produkter som selges med gruppens egne merker.

Tilbakekallingen gjelder alle holdbarhetsdatoer.

– Selv om det bare er påvist listeria i noen få pakker, velger vi for sikkerhets skyld å trekke hele produksjonen, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i NorgesGruppen til NTB.

Svinesteken er allerede ute av butikkene. Søyland sier selskapet ikke har noen grunn til å tro at andre produkter er berørt.

Listeria kan være årsak til svært alvorlig sykdom hos både mennesker og dyr. Ifølge Store norske leksikon er bare visse grupper i befolkningen er utsatt for sykdom. Det gjelder særlig fostre som smittes fra mor under svangerskapet, nyfødte og mennesker med nedsatt immunforsvar.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.