Mistanken om MRSA-smitte i de to besetningene på Haugalandet i Rogaland ble bekreftet for Mattilsynet tirsdag. Smitten ble oppdaget gjennom prøver fra Mattilsynets overvåkings- og kartleggingsprogram. Analysene av dem ble gjort ved Veterinærinstituttet.

– Vi fortsetter nå med videre smittesporing for å undersøke hvordan MRSA-bakterien har kommet inn i besetningen, sier Hallgeir Herikstad, direktør i region Sør og Vest.

De to gårdene har begge slaktegris. De blir pålagt vask og desinfeksjon.

– Når vi finner slike resistente bakterier på norske gårder, vil vi sanere gården og dermed sikre oss at smitten ikke sprer seg. Dette er bakterier vi ikke ønsker skal etablere seg i norske svinebesetninger, sier Herikstad.

MRSA-bakterien finnes hovedsakelig på overflaten av svinekjøttet og drepes ved varmebehandling. Det er vanlig å gjennomsteke svinekjøtt i Norge, og Mattilsynet opplyser at «sannsynligheten for at mennesker skal bli smittet gjennom å spise svinekjøtt er svært liten». (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.