Tilsynet følger dermed rådene fra Folkehelseinstituttet og Veterinærinstituttet.

– Vi er enige i Folkehelseinstituttets vurdering om at vi ikke vet nok til å gi råd om risikomerking av kyllingkjøtt. Vi må ha mer kunnskap om hvilken risiko disse bakteriene faktisk utgjør. Det pågår nå forskningsprosjekter som vil gi oss mer av den kunnskapen vi trenger, sier assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland.

Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt. Nye og bedre målemetoder har også vist at forekomsten er høy, og dette er noe Mattilsynet ser alvorlig på, heter det i en pressemelding.

Les også:
Så mye sparer du på å pendle
- Ja, det blir nesten helt sikkert en finanskrise til
- Jeg har vel ikke noen historikk for å lansere ting jeg ikke tjener penger på (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.