Piratjegerne har begynt arbeidet med å finne den eller de som står bak den ulovlige kopieringen av Max Manus filmen skriver Dagens Næringsliv. Nå skal unike flekker, striper, skader og smuss på videoopptaket avsløre piratene.

KAMERA står bak
En gruppe som kaller seg KAMERA skal stå bak opplastingen av videoopptaket på nettet, men videopptaket er ifølge Max Manus-produsent John M. Jacobsen spilt inn i en tom kinosal. Hver kopi har unike små skader. Det er disse som kan føre etterforskerne tilbake til hvilken kinosal som er brukt til opptaket, og som igjen kan lede dem til hvem som står bak piratkopieringen.

Nålen i høystakken
- Det vil være et svært nitidig arbeid, det vil kunne være som å lete etter nålen i høystakken, sier Espen Skjetne, head of production i Nordisk Film Post Production til avisen. Max Manus finnes i 103 kopier i Norge hvorav litt over 80 av disse er analoge.

Mange versjoner
Det ulovlige opptaket dukket opp kort tid etter kinopremieren på Max Manus og finnes på de flest store fildelingsnettverkene. På et av de aller største nettverkene. MiniNova, ligger det seks versjoner. Siden opplyser at filmen totalt er lastet ned 7400 ganger herfra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.