Parlamentet skal onsdag stemme over Mays overraskende plan om å holde nyvalg. Et stort flertall vil trolig støtte forslaget.

I et intervju med BBC sier May at hun håper valget vil gi Det konservative partiet et større flertall i den lovgivende forsamlingen. Hun tror dette vil styrke Storbritannias posisjon i brexit-forhandlingene med EU.

Samtidig varsler May at hun ikke kommer til å delta i TV-debatter med Labour-leder Jeremy Corbyn eller andre politiske motstandere i valgkampen. I stedet vil hun prioritere å møte britiske velgere.

Avisa The Independent har skrevet at valget i juni i praksis blir en folkeavstemning over regjeringens plan for løsrivelsen fra EU. May beskriver valget som et tillitsvotum over regjeringens ønske om sterkere kontroll over Storbritannias grenser og lovgiving.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.