Idag har Mazda bekreftet at den nye, og mindre suven CX-3, får verdenspremiere på Los Angeles Auto Show som åpner i slutten av november.

Ellers virker det ikke som Mazda har så mye å si om bilen, annet enn at den selvsagt får Mazdas Skyactiv-teknologi og designspråk de kaller ”KODO – Soul of Motion”. Designspråket skal være ytterligere utviklet for å skape skarpere linjer med en forsterket følelse av fart.

Dermed får salgssuksessen CX-5 som kom i 2012 en lillebror. I år, snart to og et halvt år etter at den ble lansert topper Mazda fremdeles salgslistene over kompaktsuver, og med en syvendeplass på listen over alle bilmodeller.

Der CX-5 konkurrerer mot Honda CR-V, Volkswagen Tiguan, Toyota Rav4 og tilsvarende biler, går lillebroren inn i den populære klassen av mindre suver som Opel Mokka og Peugeot 2008.

I mars i år avduket Mazda konseptbilen Hazumi i Geneve, en bil som helt klart leder opp til produksjonsmodellen av den lille suven CX-3. En ting som sikkert er beholdt til bilen kommer på veien, er den helt nye 1,5-liter store dieselmotoren som satt under panseret på konseptbilen.

Se bildene av konseptbilen i Geneve her:

 

Les om den nye Mazda MX-5 her: Folkets sportsbil blir ny (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.