McDonald´s feirer i år 30 år i Norge, men det blir ikke noe jubelår for hurtigmatkjeden, skriver Dagens Næringsliv.

Det må trolig legge ned tre av sine fem mest sentrale restauranter i Oslo sentrum. Bygårdseierne ønsker ikke McDonald´s der.

- McDonald´s på Stranden på Aker Brygge er ikke godt nok. Det er en ærlig sak. Det er en fantastisk beliggenhet for dem, men vi ønsker å bruke Stranden til noe annet, sier konsernsjef Olav Line i det børsnoterte eiendomsselskapet Norwegian Property som eier store deler av Aker Brygge.

Norwegian Property har i forbindelse med oppussing av bygget valgt å bryte leiekontrakten med McDonald´s to år før den går ut, i 2015.

Økt søppelproblem
McDonald´s har i flere år tilbudt maten til litt lavere pris hvis man tar den med seg ut. Dette har ført til økt søppel i områdene utenfor restaurantene som nærliggende butikker, restauranter og andre leietakere er lite begeistret for.

Også McDonald´s i Østbanehallen på Oslo Sentralstasjon må legges ned om kort tid.

- Jeg synes ikke jeg vasser i dritt der nede, men når du har ungdom på bytur som ramler inn på McDonald´s like før stengetid i lett bedugget tilstand og tar med seg en hamburgerpose og et beger med brus så kan det bli litt avfall, sier Trond Rusten i Rom Eiendom som eier Østbanehallen.

Også McDonald´s i Nedre Slottsgate kan forsvinne, siden leiekontrakten går ut i år, men de har opsjoner om forlengelse.

Les også: Varsler søksmål etter skandaleprosjekt på Gran Canaria

Stoltenberg-regjeringen tror oljeprisen skal falle 15 % (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.