- Vi tok denne avgjørelsen som følge av den økende bekymringen for kyllingprodukter som er laget i Kina, uttaler administrerende direktør Sarah Casanova for McDonald's i Japan.

McDonald's i Japan og Hongkong importerte kyllingprodukter fra den Kina-baserte leverandøren Shanghai Husi Food Co, som tidligere har blitt stengt etter å ha solgt kjøtt som er utgått på dato. Leverandøren er i sentrum for en kjøttskandale i Kina, hvor det er avdekket en rekke tilfeller av elendig hygiene og bruk av bederevet kjøtt.

Flere i Shanghai Husi Food ble tidligere denne uken pågrepet av politiet i Shanghai i forbindelse med skandalen, og det kinesiske mattilsynet har trappet kraftig opp sine inspeksjoner ved restauranter den siste tiden.

Skandale

Skandalen hos leverandøren ble rullet opp i en rapport sist søndag som dokumenterte bruk av kjøtt som var langt over holdbarhetsdatoen.

McDonald's i Hongkong opplyser at de har stoppet salget av kyllingprodukter som følge av at mattilsynet i Hongkong har beordret å stanse all import av kyllingprodukter fra Shanghai Husi Food Co.

McDonald's i Japan skal nå kjøpe kyllingkjøtt fra Thailand, og kyllingbaserte produkter kan bli utsolgt i enkelte filialer som følge av byttet, opplyser hamburgerkjeden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.