Redstone eier 80 prosent av de stemmeberettigede aksjene i de to medie- og tv-selskapene, og har dermed hatt full kontroll på alle avgjørelser som er blitt tatt i styrerommet.

Nå slår eks-kjæresten til Redstone, Manuela Herzer (51), alarm om 92-åringens helse i et nytt søksmål, ifølge Financial Times.

Hun mener Redstone ikke er i stand til å ta vare på seg selv og skriver i søksmålet at han kun kommuniserer til andre gjennom korte hoste- og gryntelyder.

Ifølge flere amerikanske medier stiller Herzer spørsmål om helsetilstanden til Redstone fordi hun selv er fratatt ansvaret for å pleie 92-åringen, og mener dette er en avgjørelse Viacom- og CBS-eieren ikke kunne ha tatt på egenhånd ettersom han er svært syk.

– Han er som et levende spøkelse, skriver Herzer i søksmålet.

Hun har sammen med en annen venninne av Redstone pleiet 92-åringen i en årrekke, og skal ha fått diamantringer, hus og gaver for millioner av kroner i betaling, ifølge Los Angeles Times.

LES OGSÅ:Redstone i slektsfeide om milliarder

Avtalen skal derimot ha blitt brutt etter at de to stilte opp i en større reportasje i bladet Vanity Fair hvor de snakket om kjæresteforholdet til den styrtrike mediemogulen.

Styrtrik på media

Redstones advokat, Gabrielle Vidal, mener søksmålet til Herzer er «spekket med løgner», og at det kun er levert for å arve deler av formuen til Redstone.

Forbes har tidligere anslått at formuen til Redstone er på nærmere 50 milliarder kroner.

Administrerende direktør i Viacom, Philippe Dauman, sier til Financial Times at han ikke kjenner igjen beskrivelsen av helsetilstanden til Redstone i søksmålet, og at 92-åringen skal ha vært både «engasjert og imøtekommende» i to møter de siste månedene.

Dauman har nå det medisinsk beslutningsansvaret for Redstone, men flere har ment signaturen til 92-åringen, som bekrefter denne avgjørelsen, ikke ser særlig troverdig ut.

 

Aksjeverdiene faller

Financial Times skriver at det har vært mange spekulasjoner rundt helsetilstanden til Redstone etter at han ikke dukket opp til de årlige generalforsamlingene til verken CBS eller Viacom i fjor.

Det siste året har Viacoms aksjeverdi falt med 30 prosent, mens CBS er ned med seks prosent.

De to selskapene har en samlet markedsverdi på over 400 milliarder kroner, og mange investorer frykter konkurransen fra strømmeselskaper som Netflix og Hulu skal stjele enda flere markedsandeler i årene som kommer.

Mange lurer også på hvem som skal ta over styringen over medieimperiet, som har en samlet markedsverdi på over 400 milliarder kroner, når Redstone dør.

I dag er det mediemogulens datter, Suri, Viacom-sjef Philippe Dauman og fem andre forvaltere som etter planen skal ta over ansvaret i selskapene til Redstone, men ingen skal være utpekt som hovedarving.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Donald Trump vil ha tilbake waterboarding:

Trump vil ha tilbake waterboarding
På et arrangement i Ohio mandag tok Donald trump til orde for igjen å ta i bruk waterboarding. På den siste målingen til ABC og Washington Post har Trump støtte fra 32 prosent av republikanerne.
01:27
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.