Alle bankkontoene tilhørende den statseide russiske tv-kanalen RT i Storbritannia er frosset. Tv-kanalen, tidligere kjent som Russia Today, opplyser at kontoene i NatWest, som er en del av Royal Bank of Scotland, er frosset, og at banken ikke vil gjøre mer forretninger med tv-kanalen.

Banken opplyser at avgjørelsen er endelig, og at det ikke er mer å diskutere.

RT er Kremls internasjonale tv-kanal, hovedsaklig rettet mot et utenlandsk publikum på engelsk og andre språk, i konkurranse med vestlige tv-kanaler som CNN og BBC. Kanalen omtales ofte som «Putin-tv», og er kommet under hard kritikk for feilinformering og direkte propagandavirksomhet.

RT har tidligere blitt bøtelagt i Storbritannia for å publisere usanne påstander om at BBC skulle ha organisert et angrep med kjemiske våpen i Syria.

RTs sjefredaktør i Storbritanna Margarita Simonyan sier til BBC at kanalen vil fortsette å drive som vanlig, selv om dette blir meget vanskelig uten en bankforbindelse. DN

Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.